Sanatatea mentala depinde doar de mine!

aprilie 2, 2020

Motto: „Apa Vietii este Iubirea.” (Oni Dragoman)

Este o perioada tensionata pentru toti oamenii. Urmeaza partea cea mai grea in aprilie cu stirile astea negative care anunta mereu cati au mai murit.

E necesar sa faceti eforturi suplimentare ca sa va protejati sanatatea mentala. Iata cateva sugestii:

1. Sa va creati un ritual de dimineata pozitiv: rugaciune, mantre/afirmatii pozitive, yoga, miscari de intindere a corpului, scris in jurnal, etc. Conteaza enorm sa te setezi de dimineata pozitiv. Iti da sensul intregii zile.


2. Acceptati cu seninatate aceasta situatie de viata! Acceptati ca totul se intampla cu un motiv in viata asta! Sigur aceasta criza are un rost.

Apreciati ce va aduce pozitiv aceasta criza: mai mult timp pentru a sta cu voi insiva, mai mult timp dedicat familiei/prietenilor, chiar daca online, mai mult timp pentru citit, etc.


3. Evitati sa urmariti stirile sau ce se distribuie prin social media. Oamenii mor de cand lumea. Doar ca nu eram informati din minut in minut de numarul lor. Televiziunile fac acest lucru deliberat pentru a cultiva frica, neznadejdea, teroarea, panica, neputinta.

Suntem cu totii fragili in fata oricarui virus sau bombe nucleare. Doar noi ne putem intari in inima noastra si sa ne concentram pe dorinta noastra de a trai.

Cred ca daca ne cultivam emotii/sentimente pozitive, ne ajutam mult mai mult imunitatea corpului.

Eu am ales sa continui sa-mi cultiv bucuria de a fi zilnic, asa cum faceam oricum pana acum. Vezi mai sus mantra mea zilnica. Cum fac asta?

Cred in mine si in menirea mea!

– Fac eforturi constiente pentru a acumula si pastra cea mai pretioasa forma de capital pe lumea asta: Sanatatea mea!

– Ma focusez pe ceea ce imi place sa fac si actionez in directia asta!

4. Stati aproape sau in contact cu oamenii pozitivi din viata voastra, care va umplu ceasca. Luati o pauza binemeritata de la cei care va golesc ceasca.

Tine-ti minte mereu: In avion ni se spune ca noua trebuie sa ne punem prima data masca de oxigen! Asadar: Fiti vigilenti. Fiti atenti. Fiti responsabili de viata voastra.


5. Bucurati-va la maxim de fiecare secunda, minut din viata voastra. Oricand ti se poate lua capacitatea de a respira. Cu virus sau fara.

Fiti impacati cu voi. Incetati sa va mai criticati, blamati, invinovatiti in aceasta perioada a vietii noastre.

Apreciati orice floare. Orice gand bun primit. Oferiti recunostinta. Spuneti „Te iubesc” mai des cand simti asta. Lasati deoparte lucrurile inutile.

Focuseza-te pe viata ta si bucura-te de tine!

Este momentul sa ne re-analizam prioritatile.

Este momentul sa ne re-inventam.

Este momentul sa ne dam mastile jos si sa ne aratam lumii asa cum suntem.

Vom trece cu bine peste aceasta incercare de viata.
Vom fi mai puternici.
Vom fi mai atenti la ce conteaza cu adevarat.
Vom invata, sper, sa apreciem sanatatea mentala mai mult si sa ne protejam mai bine de toti distractorii care ne-o inunda secunda de secunda.

Ne vom lua umanitatea inapoi.

Ne vom iubi mai mult pe noi si pe ceilalti.

Sper.

Cu iubire si recunostinta,

Mihaela Stroe

PS1: Da, este criza. Insa avem si oportunitati. Vino alaturi de mine din 6 aprilie 2020, cand incep o noua grupa de coaching in programul online „Transforma-ti viata in 90 de zile!„. Alege sa-ti cultivi echilibrul interior, sa fii in armonie cu valorile si nevoile tale si in plus, sa ai parte de ghidarea si incurajarea mea constanta timp de 3 luni. Haide sa descoperim impreuna partea pozitiva a acestei crize si sa te sustin in regasirea sau reinventarea ta.

PS2: Intra aici pentru a afla toate detaliile ofertei mele speciale: https://mihaelastroe.ro/coaching

 

 

Lasă un comentariu aici

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Vrei să lucrăm împreună?

Transformational coaching program

Este un program intensiv de coaching de grup cu durata de 14 săptămâni care te va elibera de convingeri limitative și blocaje emoționale. Dacă amâni ceea ce este important pentru tine, dacă nu ai timp, focus sau energie, nu știi ce vrei cu adevărat și nu ai încredere în tine, atunci acest program este pentru tine. Fiecare săptămână include o sesiune de coaching de grup, 5 lecții video și teme zilnice de transformare (de luni până vineri).