Despre mine

Cine sunt?

Sunt doctor în sociologie, antreprenor, analist comportamental, executive coach, speaker, trainer, soție și mamă.

Știu că joc multe roluri, însă toate mă bucură și mă împlinesc ca femeie.

De la 25 ani sunt antreprenor și am sprijinit sute de proprietari de afaceri să-și crească veniturile și productivitatea.

Am onoarea ca din 2003 să fiu antrenată personal de fostul agent FBI Joe Navarro, unul din fondatorii diviziei de Analiză Comportamentală din cadrul instituției, recunoscut la nivel internațional drept cel mai bun criminal profiler din ultimii 100 de ani ai FBI-ului.

Am creat MSTRIBE (https://mstribe.ro/) – o platformă de învățare continuă online, practică și interactivă, cu scopul de a “educa, inspira și motiva oamenii care VOR să fie pe primul loc în viața lor.”

Am scris două cărți “În Armonie cu Mine!”“Fii pe primul loc în viața ta! Ghid practic de autocunoaștere” și am realizat audiobook-urile “În Armonie cu Mine!” și “Momente de luciditate- 7 pași spre armonie interioară”.

Sunt creatoarea unui Caiet de lucru cu tine pentru creșterea performanței și a unui program intensiv de coaching la nivel de identitate, numit “Transformă-ți viața în 90 de zile! Focus pe performanța personală și profesională„, pe care îl susțin fie în grup, fie individual cu clienții care vor să devină cea mai bună versiune a lor.

Iubesc la maxim munca mea și sunt dedicată transformării vieții oamenilor, prin renunțarea la atitudinea de victimă și prin încurajarea lor să-și asume puterea interioară, divină.

>>>>>>>>>>

Acum las și pe alții să spună despre mine…

“Magician al cuvintelor și acrobat al gesturilor, Mihaela este omul care îți va aduce zâmbetul pe buze și cheful să devii mai bun în tot ce faci.

În calitate de trainer, Mihaela îi ghidează pe cursanți în hățișul informațiilor despre comunicare (verbală și mai ales, nonverbală).

Selectează, testează, ordonează și pune un strop de inovație în toată povestea asta. Pentru ca oamenii să-și atingă obiectivele.

Ca și coach, ascultă, înțelege, consiliază.

E acolo, prezentă trup și suflet, pentru misiunea pe care o desenează împreună cu partenerii ei.

În calitate de speaker, Mihaela îi motivează pe oameni, le dă acel imbold care să îi ducă spre decizii, spre conștientizare, spre armonie interioară.

Oricum te-ai uita, misiunea Mihaelei are în centrul ei Omul.

Înainte de a deveni însă trainer, coach și speaker Mihaela s-a chestionat asupra propriei misiuni profesionale.

Răspunsurile au venit în timp, după muncă îndârjită cu sine, după căutări și tatonări.

Sunt peste 20 de ani de când Mihaela își construiește calea și merge pe ea neabătută, cu bucuria de a descoperi la fiecare nou pas încă un aspect fascinant care îi descifrează Omul.

Comunicarea nonverbală și analiza comportamentelor tăcute ale oamenilor sunt terenul ei de joc.

Și dacă de obicei ea este cea care îi citește pe oameni sau îi învață despre asta, în cărțile sale se dezvăluie pe sine.

Simțiți-vă deci invitați (privilegiați) să vă molipsiți de ordine, de rigoare, să vă impregnați de informații și de metode prețioase din domeniul dezvoltării personale.

Și de ce nu, poate să găsiți inspirație în alegerile Mihaelei. “ —> Mihaela Mercier (jurnalist)

 

>>>>>>>>>

Vei găsi mai jos câteva dintre realizările mele profesionale, adică un scurt CV.

Educaţie:

2003- 2012 Doctor în Sociologie (domeniul Psihologie Socială, specializare Comunicare Nonverbală), Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, Romania

2001- 2003 Master în Comunicare şi Opinie Publică, Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială şi Universitatea din Trieste, Facultate Scieze della Communicazione, Italia

1997- 2001 Licenţa în Sociologie, Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, Romania

1994- 1997 Absolventă a liceului pedagogic “Matei Basarab”, Slobozia, Ialomiţa (dublă specializare învățator-educator)

 Competenţe profesionale:

 • Certificat Codecs pentru Performanţă în Management (2006)
 • Program educaţional Landmark pentru dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale- Leadership pentru antreprenori şi Mission Control (2006)
 • Consultant acreditat Human Synergistics (SUA) în Romania- pentru analiză, diagnoză şi schimbare organizaţională folosind instrumente sociologice de investigare a culturii organizaţionale (2006- 2007)
 • Facilitator pentru Programe de Leadership şi Management al companiei Advanced People Strategies UK (2008)
 • Absolventă a Academiei de Relaţii Publice şi Media organizată de JCI- Junior Chamber International în Atena, Grecia (2007)
 • Absolventă a Academiei de Leadership organizată de JCI Japan în Tsukuba (2010)
 • Curs avansat de citire a limbajului corpului oferit de Centrul pentru Studii şi Cercetări în domeniul comunicării nonverbale, Gorizia, Italia (2005)
 • High Impact Presentation Skills  şi High Impact Training Skills oferite de NLP Akademie Elveţia & Competent Consulting (2006-2007)
 • Coaching at Identity Level oferit de Robert Dilsts & Competent Consulting (2009)
 • Curs de NLP Practitioner oferit de Competent Consulting (2011)
 • Certificat Cambridge nivel avansat (CAE, 2000)
 • Cursuri acreditate de profesor de limba engleză oferite de British Council (Romania) pentru  Preparing students for YLE, PET, FCE, CAE, CPE, Creative Writing, Testing and Evaluation, Teaching Very Young Learners, Methodology of Teaching Literature
 • Definitivat în învaţământ oferit de Ministerul Educaţiei (2003)
 • Certificat acredit pentru competenţe profesionale în învăţarea adulţilor- CNFPA (2009)
 • Trainer naţional certificat de JCI International (2010)
 • Head Trainer certificat pentru programe de training ale JCI University (2010)
 • Pregătită personal ca profiler de către Joe Navarro, fost agent FBI și cel mai renumit criminal profiler din ultimii 100 de ani ai FBI-ului (2003-prezent)

Apariţii ca vorbitor şi expert în comunicare nonverbală (selecție)

 • Festivalul Body Mind and Spirit, organizat de MH Media Solutions
 • Psihologia la locul de muncă, organizat de Business Edu
 • Târgul educaţional Business Edu
 • Iashignton International, organizat de AIESEC
 • Conferinţa The Big Picture, organizată de InterDirect Network şi MH Media Solution
 • Conferinţele Business Days (din 2010 până în prezent)
 • Conferinţa Leadership şi schimbare organizaţională, organizată de HART Consulting
 • Conferința EMPLOYMENT, EDUCATION AND ENTREPRENEURSHIP, Belgrad (2016)
 • Workshop NATO Centrul de Excelență Oradea- Aspectele umane ale intervenţiilor militare (2011)
 • Lector la NATO Centrul de Excelență Ankara, Turcia- Terorism și Social media
 • Plus numeroase alte conferințe de business online și offline

Activitate profesională ca sociolog

Manager Corporate Affairs Manager pentru Elmec Romania (Aug. 2006- Feb. 2007)

Responsabilităţile cheie au inclus: implementarea strategiei de comunicare la nivel corporate, promovarea şi îmbunătăţirea imaginii companiei, reprezentarea companiei în media, realizarea şi implementarea strategiei de comunicare internă şi externă a companiei, organizarea de evenimente corporate şi campanii CSR (responsabilitate socială corporatistă).

Manager Relaţii Publice & Comunicare pentru Elmec Romania (Iun. 2005- Sept. 2006)

Responsabilităţile cheie au inclus: reprezentarea imaginii companiei în toate canalele media (print, TV, radio), elaborarea tuturor materialelor de comunicare (comunicare de presă, advertoriale, etc.), organizarea de evenimente (lansarea de noi magazine, parade de modă, conferinţe de presă, campanii de sponsorizare şi CSR).

Manager Relaţii Publice pentru brandul Cremcaffe Espresso (Nov. 2004- Mar. 2005)

Responsabilitătile cheie au inclus: menţinerea relaţiilor cu mass media, crearea identităţii brandului, organizarea de evenimente, elaborarea strategiei de relaţii publice.

Redactor pentru revista Cariere (Mar.- Sept. 2004)

Responsabilităţile cheie au inclus: scrierea de articole şi realizarea de cercetări în domeniul resurselor umane, realizarea de interviuri, participarea la diferite conferinţe şi traininguri în domeniul resurselor umane.

Sociolog pentru Institutul Naţional de Crimonologie, Ministerul de Justiţie (Aug. 2003- Mar. 2004)

Responsabilităţile cheie includ: realizarea de studii şi cercetări în domeniul criminalităţii, coordonator de proiecte Phare, responsabilă cu menţinerea relaţiilor publice între Institutul Naţional de Criminologie, Ministerul de Justiţie şi Ministerul Integrării Europene, organizarea de conferinţe despre integrarea României în Uniunea Europeană.

Cercetător pentru Radio Televisione Italiana RAITRE, Centrul regional Friuli- Veneţia- Giulia, Trieste- Italia (Mar.- Iul. 2002)

Responsabilităţile cheie au inclus: studirea normelor şi legislaţiei despre televiziunea publică şi privată italiană, identificarea structurii audienţelor televiziunii publice italiene prin folosirea de metode calitative, realizarea show-ului TV Agora.

Asistent Tehnic pentru Centrul de Studii Media şi Noi Technologii ale Comunicării, Bucureşti, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială (2000- 2002)

Responsabilităţile cheie au inclus: proiecte de cercetare despre comunicare, organizarea de seminarii internaţonale, publicarea de articole în engleză şi franceză, organizarea de seminarii pe teme de comunicare.

Proiecte de cercetare științifică realizate până în prezent

2004- 2012 Cercetare ştiinţifică la nivel european despre “Influenţa artefactelor asupra primei impresii la interviul de angajare pentru joburi europene”, coordonator prof. dr. Septimiu Chelcea.

2002-2004 Cercetare ştiinţifică despre “Folosirea şi înţelegerea comunicarii nonverbale de către copii cu vârste între 3-6 ani”, coordonator prof. dr. Septimiu Chelcea.

2001- 2002 Cercetare ştiinţifică despre „Profilul cultural al pasionaţilor de teatru” în colaborare cu Centrul de Studii Media şi Noi Technologii ale Comunicării şi Teatrul Odeon, coordonator prof. dr. Ioan Dragan.

2001-2002 Cercetare ştiinţifică despre „Impactul evenimentului din 11 Septembrie 2001 asupra opiniei publice din România, în colaborare cu Centrul de Studii Media şi Noi Technologii ale Comunicării, coordonatori prof. dr. Ioan Dragan şi conf. dr. Valentina Marinescu.

2000- 2001 Cercetare ştiinţifică despre „Influenţa mediului familial asupra delicvenţei juvenile”, coordonator prof. dr. Septimiu Chelcea.

2003 Cercetare de marketing despre „Profilul pasionaţilor de cinema” în colaborare cu Holywood Multiplex.

2003 Cercetare ştiinţifică despre „Televiziune şi impactul asupra relaţiilor interpersonale”, coordonator conf. dr. Valentina Marinescu.

2002 Cercetare ştiinţifică despre „Tehnologie People Meter- studii comparative între AGB Italia şi AGB Romania”, coordonator prof. dr. Dorel Abraham.

2001 Cercetare ştiinţifică despre „Impactul internetului asupra comunicării interpersonale”, coordonator conf. dr. Valentina Marinescu.

2000 Cercetare ştiinţifică despre „Reclamele în ziarele româneşti între 1990-1998”, coordonator prof. dr. Alfred Bulai. 

Limbi străine vorbite

Engleză- fluent

Italiană- fluent

Franceză- avansat

Spaniolă- începător

Premii, burse, intership-uri

Dec. 2016- PREMIU Cel mai bun speaker de sex feminin- Business Days

 Oct. 2010- Mar. 2011 Traineeship în cadrul Comisiei Europene, directoratul Resurselor Umane, unitatea PMO, specializare în Comunicare Internă și Externă

2002- Bursă Erasmus, Universitatea din Trieste, Italia, unde am urmat în cadrul Facultăţii „Scienze della Communicatione” cursurile Relaţii Publice, Publicitate, Semiotică, Promovarea imaginii, Televiziune, Analiza discursului şi Comunicare politică.

1995-  Olimpică naţională la psihologie

Şcoli de vară

2003 Şcoala de vară Managementul Resurselor umane, Universitatea Bucureşti, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, unde am urmat cursurile de Microeconomie, Psihologie organizaţionala, Evaluarea resurselor umane, Managementul riscului, Evaluarea performanţelor, Managementul Resruselor umane în administraţia publică, Analiza şi diagnoza culturii organizaţionale.

2002 Şcoala de vară Cercetarea de piaţă, Universitatea Bucureşti, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, unde am urmat cursurile de  Publicitate, Cercetarea pentru media, Construirea unui brand, Evaluarea reclamelor, Creativitate.

Activităţi de predare la nivel universitar

Oct. 2011- Mar. 2012 Profesor la Universitatea Bucureşti, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, unde am predat cursul de Comunicare Nonverbală Aplicată

Oct. 2003- Mar. 2004 Asistent la Facultatea de Jurnalism din Bucureşti, unde am predat cursul de Introducere în Comunicarea Nonverbală

Voluntar de cariera

2003- 2006 Membru IWA– International Women Association

2006- prezent Membru JCI Romania, senator JCI si trainer CNT JCI University (Certified National Trainer)

Pasiuni:

Cititul, scrisul, dansul, teatrul, cinema, tenisul de câmp, sportul (crosfit), muzica anilor 80.

Memoriu de activitate ca sociolog 

Prelegeri susţinute la conferinţe de specialitate:

 • Mai 2009: Conferinţa anuală a cercetării sociologice şi de asistenţă socială, Bucureşti, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială cu lucrarea “Investigarea culturii unei organizaţii prin instrumentele Human Synergistics”;
 • Mai 2010: Conferinţa anuală a cercetării sociologice şi de asistenţă socială, Bucureşti, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială cu lucrarea “Managementul impresiei în cadrul interviului de selecţie pentru joburile europene”;
 • Mai 2011: Sociologii şi societăţi emergente. Conferinţa anuală a cercetării sociologice şi de asistenţă socială, Bucureşti, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială cu lucrarea “Persuasiunea prin vestimentaţie şi managementul impresiei la interviul de angajare”.
 • Mai/Iunie 2012: Beyond Globalization? The 2nd International Conference of the Romanian Sociological Society, Bucureşti, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială cu lucrarea “Persuasiunea prin vestimentaţie: dimensiuni sociologice şi psihologice”.

Membru în organizaţii de specialitate:

 • Membru al Societăţii Sociologilor din România
 • Membru al Clubului de Psihosociologie al Facultatii de Sociologie din Bucureşti

Alte activităţi realizate:

 • Organizarea în 2009 şi 2012 a unor evenimente dedicate importanţei limbajului nonverbal în afaceri prin invitarea de specialiști internaţionali în domeniu, Joe Navarro (fost agent FBI şi profesor la Academia FBI) și Gary Noesner (fostul șef al Departamentului de Negociere FBI)
 • Prezentator în Noiembrie 2011 a evenimentului intitulat “Limbajul nonverbal şi cele mai bune practici în afaceri”, invitat Peter Collett si moderator in 2012 al evenimentului “How to be a People Magnet”, invitat Allan Pease
 • Participarea ca specialist în comunicare nonverbală la workshop-ul organizat de Centrul de Excelenţa NATO din Oradea cu tema “The Human Aspects of the Operational Environment” (06-07 septembrie 2011)
 • Numeroase apariţii la televiziunile din România şi numeroase articole scrise în presa scrisă şi cea online pentru popularizarea comunicării nonverbale.

Lista lucrărilor publicate         

 • Capitol “Televiziunea italiană- între putere şi informaţie” în cartea “Efectele comunicării- o perspectivă culturologică” (coordonator Valentina Marinescu), Editura Tritonic, 2002.
 • Articol “Evoluţia televiziunii publice în România şi Italia între 1990- 2002”, Revista Jurnalism şi Comunicare, nr. 3, 2003, Editura Tritonic.
 • Articol “Impactul internetului asupra comunicării interpersonale”, Revista Jurnalism şi Comunicare, nr. 4, 2003, Editura Tritonic.
 • Traducere în limba română a cărţii scrise de Joe Navarro What Every Body is Saying: An Ex-FBI Agent’s Guide to Speed- Reading People, New York: HarperCollins Publishers, 2008 (Secretele comunicării nonverbale. Ghidul unui fost agent FBI pentru „citirea”rapidă a oamenilor, Bucureşti: Meteor Press, 2009)
 • Recenzie “The Sage Handbook of Nonverbal Communication” (editori Valerie Lynn Manusov şi Miles L. Patterson) în Revista Sociologie Românească, volumul VIII, nr. 3, 2010.
 • Peste 300 de articole în presa scrisă românească şi în online
 • Articol „Persuasiunea prin artefacte: dimensiuni sociologice și psihologice”, publicat în Academic Journal of Business Excellence (Cambogia, 2016)
 • Carte „În Armonie cu Mine!” (2015)
 • Carte „Fii pe primul loc în viața ta! Ghid practic de autocunoaștere”
 • Caiet de Lucru cu tine „Crește-ti performanța personală de 10 X!”

Realizări recente

Platforma educațională online mstribe.ro, unde sunt disponibile alături de alte materiale educaționale valoroase și cursurile mele online:

 1. Cursul online „Mindset-ul încrederii în sine”
 2. Cursul online „Învățarea continuă ca stil de viață”
 3. Cursul online „Persuasiunea prin vestimentație”
 4. Cursul online „Credibilitatea depinde de tine!”
 5. Cursul online „De la epuizare la energie în 6 pași”
 6. Cursul online „Abilități pentru performanța personală (echilibrul emoțional și inteligența nonverbală)”

Programul de coaching „Transformă-ți viața în 90 de zile! Focus pe performanța personală”

Translate »
>