iulie 12

0 comentarii

Respiră

Articol scris de Mihaela Stroe

iulie 12, 2017

Respira, Respiratie, viata

Motto: “Când te trezești dimineața, amintește-ți cât de prețios este privelegiul de a trăi, de a respira, de a fi fericit…” (Anonim)

Astăzi îți vorbesc despre respirație, pentru că fără ea, nici unul dintre noi nu ar putea exista. Respirația este viața ta!

Mai bine zis, cât de bine știi să respiri, îți va determina calitatea vieții tale! Și nu doresc să-ți spun despre ce înseamnă biologic a respira.

Vreau să împărtășesc cu tine experiența mea de om care s-a născut cu probleme de respirație și care era să moară de cel puțin 3 ori până la 18 ani de sufocare.

Poate că m-am născut cu această provocare (astm) pentru a deveni o luptătoare în ceea ce privește viața.

Mi-am dorit mult să trăiesc și poate de aceea la 6 luni când am avut prima criză de astm, am supraviețuit. 

Ani de zile la rând părinții mei, care erau disperați de momentele mele când rămâneam brusc fără aer, m-au dus la mare, la munte, oriunde, ca să pot respira mai bine.

Cred că nici azi nu știu cum să respir cu adevărat.

De fiecare dată când vreau să fac cu exercițiu de respirație din yoga sau altceva, simt cum plămânii mei se umplu până la un punct…și după liniște.

Parcă acolo, în plămâni am o limită care spune…până aici!

Dacă tu ai tot ceea ce îți trebuie pentru respirație, respiră! Respiră conștient de faptul că acolo stă viața ta.

Acolo ești tu!

Am citit undeva că atunci când respirăm suntem co-creatorii universului: prin inspirație atragem în corpul nostru bucăți din univers, iar prin expirație ne aducem contribuția noastră la energia universului, dăm ceva din inima și sufletul nostru.

Dacă ești ca și mine și îți place să urmărești emisiuni de dezvoltare personală, pe canalul de YouTube am creat o emisiune numită “Momente de luciditate”.

Știi de ce am numit-o așa? Pentru că dacă vrei să ai o minte lucidă, ai nevoie să știi cum să respiri.

Claritatea minții noastre este strîns legată de respirație!

Iată cel mai simplu exercițiu de respirație conștientă pe care îl practic. Durează un minut. Pui telefonul tău să-ți sune peste un minut.

Te așezi pe un scaun, cu spatele drept, fără vreun factor care să te distragă. E foarte important să faci acest exercițiu în liniște, ca să te poți concentra.

Închizi ochii și începi să respiri fiind conștient de ritmul inspir-expir. Dacă în acest timp, vin diferite gânduri spre tine, lasă-le să plece și te focusezi pe respirație.

La un moment dat, va suna alarma și minutul tău de respirație conștientă a trecut! Însă observă starea cu care ai rămas în corp.

O stare de liniște.

O stare de luciditate mentală.

O stare de bine.

Folosește acest exercițiu de câte ori te simți apăsat de ceva, ai o stare emoțională negativă sau ai vreo supărare.

Durează un minut, însă acest timp să fie pentru tine o re-amintire a importanței respirației conștiente pentru tine și mai ales că ești un co-creator al realității prin simpla ta prezență umană.

Și am să închei cu acest îndemn simplu: „Când te trezești dimineața, amintește-ți cât de prețios este privelegiul de a trăi, de a respira, de a fi fericit!

MS

PS: Articol apărut în MoodMag

Ți-a plăcut articolul?

__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"62516":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default Palette","value":{"colors":{"62516":{"val":"var(--tcb-color-6)","hsl":{"h":220,"s":0.46,"l":0.01}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
WOW! Da!
__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"62516":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default Palette","value":{"colors":{"62516":{"val":"var(--tcb-color-0)","hsl":{"h":0,"s":0.89,"l":0.01}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
Nu prea!

Poate ți-ar placea și aceste articole

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Îți dorești mai mult de la afacerea ta?
Sau poate chiar de la viața ta?

>