Autenticitatea: Telul tau in 2013!

ianuarie 3, 2013

my-authentic-self3

Ce inseamna, in primul rand, a fi autentic?

Autenticitatea este sinceritatea fata de ceilalti, mai ales, sinceritatea fata de tine insuti.

Autencitatea inseamna sa te cunosti pe tine. Cartile si persoanele intelepte (precum Confucius, Aristotel, Socrate, Buddha, Gandhi, Osho etc.) spun ca in momentul in care vei descoperi cine esti, lumea intreaga ti se va dezvalui si toate secretele ti se vor arata.

Care sunt avantajele unui lider autentic, in 2013?

Enorme. Pentru ca nu prea sunt lideri autentici. Cei care isi vor pastra autenticitatea vor avea mult de castigat. Oamenii cauta lideri autentici, pentru ca doar ei pot sa ii inspire cu adevarat.

Cateva avantaje:

–      Autoimplinire: Cand tu cel adevarat in fata oamenilor, simti ca iti indeplinesti misiunea personala pe care ti-ai asumat-o (cu conditia ca o stii!).

–      Autodezvoltare: A te cunoaste pe tine este intelepciunea cheie care descifreaza toate secretele lumii.

–      Iti imbogatesti relatiile cu ceilalti: Esti cautat, admirat si urmat pentru ca ai curajul sa fii tu insuti si ceilalti apreciaza acest aspect la tine.

–      Scapi de stres si esti fericit cu adevarat: Cand joci un rol social doar pentru avantajele pe care ti le ofera societatea, nu esti deloc confortabil si in timp nivelul de stres creste si poti sa te imbolnavesti foarte grav. Cand esti sincer cu tine si ai raspuns la intrebarea Cine sunt eu? toate celelalte intrebari existentiale capata raspunsuri si experimentezi fericirea adevarata.

Odata dobandita autenticitatea, care sunt pasii pe care trebuie sa-i mai parcurgem pentru a deveni un lider influent?

 Primul pas si restul de pasi sunt conectati cu atenticitatea in mod direct. Cine isi descopera adevaratul sine si se comporta dupa valorile, principiile si credintele sale are o foarte mare influenta. Cel mai bun examplu este Mahatma Gandhi care spunea: “Convingerile tale devin ganduri, gandurile tale devin cuvinte, cuvintele tale devin actiuni, actiunile tale devin obisnuinte, obisnuintele tale devin valori, iar valorile tale devin destinul tau”.

Tot ceea ce au oamenii de facut este sa isi descopere potentialul din interiorul lor si sa il foloseasca. Zilnic! Totul depinde doar de ei!

Iata si pasii:

1.  Cunoaste-te pe tine insuti!

2.  Ai incredere in potentialul tau si foloseste-l la capacitatea maxima!

3.  Practica zilnic autenticitatea!

In concluzie, stabileste-ti tinte inalte pentru 2013!

Inconjoara-te de oameni cu care iti face placere sa fiti impreuna!

Fii autentic! Fii TU!

Citeste aici intreg articolul scris pe mine pentru www.business24.ro in 31 decembrie 2012!

Lasă un comentariu aici

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Vrei să lucrăm împreună?

Transformational coaching program

Este un program intensiv de coaching de grup cu durata de 14 săptămâni care te va elibera de convingeri limitative și blocaje emoționale. Dacă amâni ceea ce este important pentru tine, dacă nu ai timp, focus sau energie, nu știi ce vrei cu adevărat și nu ai încredere în tine, atunci acest program este pentru tine. Fiecare săptămână include o sesiune de coaching de grup, 5 lecții video și teme zilnice de transformare (de luni până vineri).