3 lecții de viață învățate de la Dragoș Roua

decembrie 21, 2016

Reputația ta este cea care te face să fii respectat și crezut de ceilalți.” (Dragoș Roua)

Chiar am uitat în ce context l-am intalnit pe Dragoș Roua, mereu am simțit că-l cunosc dintotdeauna.

De ce? Pentru că Dragoș este un tip pe care atunci când l-ai întâlnit, îți rămâne-n suflet. Pentru că e memorabil!

 Indiferent de câți ani îl cunosc, la fiecare întâlnire cu el, eu învăț. Ceva. Ceva important pentru mine.

Azi, am ales să-ți împărtășesc 3 lecții de viață pe care le-am învățat de la el.

O să fie plăcut surprins și asta-mi și doresc!

Prima lecție învățată de la Dragoș Roua este “îmblânzirea maimuțelor.” De la Dragos am învățat tehnica asta și vorbesc pe larg despre ea în cartea mea, “Fii pe primul loc în viața ta!”.

Pe scurt, îți așterni pe hârtie 12 lucruri pe care vrei să le schimbi/îmbunătățești la tine, câte unul pentru fiecare luna a anului. Faci 12 imagini cu maimuțe, unde treci câte un lucru și te apuci de treabă. În fiecare lună acționezi să schimbi sau să îmbunătățesti, mai bine zis să îmblânzești, acea “maimuță”. 

Am facut personal exercițiul și apoi cu mulți clienți. Chiar funcționează!

A doua lecție învățată de la Dragoș Roua este “dăruirea„. Dragoș este un om foarte darnic, împărtășeste cu ceilalți din experiența sa, din expertiza sa și se dăruiește celorlalți mereu necondiționat.

Aici, atât eu, cât și soțul meu Alin, am fost inspirați de Dragoș să deschidem la Sibiu, “Open Connect”, o întâlnire de networking, pitching și mentoring pentru antreprenori și startupuri, programatori, designeri web, oameni de media, specialiști și oricine altcineva care are ceva de spus în comunitate.

Conceptul “Open Connect” este creat de Dragoș și este locul unde dăruiești din timpul tău, din energia ta, din cunoștințele tale. Cât timp eu și Alin am organizat “Open Connect” la Sibiu (cam un an și jumătate) viața noastră s-a schimbat în foarte bine.

De ce? Simplu. Pentru că secretul vieții este  să dăruiești! Chiar ne gandim serios să redeschidem acest eveniment de suflet la Sibiu, pentru că ne lipsește!

A treia lecție învățată de la Dragoș Roua este “determinarea.” Dragoș este cel mai determinat om pe care-l cunosc. Tot ceea ce își pune în minte, realizează. Pas cu pas. Se pregătește cu atenție și perseverență și acționează.

Îl admir! A scris 9 titluri până acum, publicate pe Amazon, Kindke și IBookStore. Si eu vreau să fiu ca el, să am energia lui și să fac atâta bine-n jur, cât face el!

Are de cel puțin câțiva ani, blogul său personal (http://dragosroua.ro/ în romana și http://dragosroua.com/ în engleza) în topul 100 bloguri dedicate dezvoltării personale (poți verifica informația aici: http://www.startofhappiness.com/personal-development-blogs/).

Azi, îți scriu despre Dragoș pentru ca tocmai și-a lansat o noua carte pe Amazon (ediția Kindle), în limba engleză “Running For My Life: From zero to ultramarathoner.”

O poți cumpăra de aici: https://www.amazon.com/Running-My-Life-zero-ultramarathoner-ebook/dp/B01MRVZK9V/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1482323128&sr=1-1&keywords=dragos+roua

Acum, cred că înțelegi de ce una din lecțiile învățate de la Dragoș este determinarea. Pentru că, fără ea nu poți finaliza un ultramaraton!

Îți sunt recunoscătoare, Dragoș Roua, pentru OMUL care ești, pentru pasiunea cu care îi ajuți pe ceilalți, pentru determinarea de a merge mereu înainte pe drumul tău, pentru autenticitate și pentru că te prezinți în fața noastră așa cum ești, fără măști sau interese ascunse.

Îți doresc mult succes cu această carte. Defapt, știu că va avea mare succes, pentru că este redactată direct din experiența ta de ultramaratonist și pentru că este scrisă cu suflet, cu sinceritate și cu intenția pozitivă de a-i ajuta pe ceilalți să fie din ce în ce mai determinați să se „lupte” pentru  o viața mai bună.

Azi am descarcat cartea în Kindle și mi-am propus să o citesc de Crăciun. Abia aștept!

Pe curând,

Mihaela Stroe

Lasă un comentariu aici

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Vrei să lucrăm împreună?

Transformational coaching program

Este un program intensiv de coaching de grup cu durata de 14 săptămâni care te va elibera de convingeri limitative și blocaje emoționale. Dacă amâni ceea ce este important pentru tine, dacă nu ai timp, focus sau energie, nu știi ce vrei cu adevărat și nu ai încredere în tine, atunci acest program este pentru tine. Fiecare săptămână include o sesiune de coaching de grup, 5 lecții video și teme zilnice de transformare (de luni până vineri).