Arta comunicarii nonverbale- Interviu Dr. Mihaela Stroe

februarie 2, 2016

Screen Shot 2016-02-02 at 12.54.16

Motto: „Inteligenta nonverbala este o abilitate care presupune ca eu sa stiu foarte bine CUM sa citesc, sa interpretez si sa utilizez semnalele nonverbale in avantajul meu in viata personala si in cea profesionala.” (Dr. Mihaela Stroe)

Cu multa vreme in urma, realiza o emisiune de suflet pentru femei, numita foarte inspirat „De trei ori femeie„.

De cativa ani, este moderatoarea evenimentelor Business Days unde eu sunt speaker de peste 5 ani de zile.

In aceasta ipostaza, de moderator TV, o veti regasi pe Mihaela Tatu in interviul de mai jos pe care i l-am acordat cu mare drag la unul in evenimentele Business Days:

Vorbim in aceasta inregistrare despre inteligenta nonverbala, pasiunea mea si despre arta comunicarii nonverbale in business.

Sunt 10 legi pentru interpretarea cu succes a comunicarii nonverbale in business (extrase din cartea mentorului meu Joe Navarro, pe care am tradus-o in limba romana cu titlul „Secretele comunicarii nonverbale„). Iata 5 dintre ele (restul intr-un post viitor):

Untitled

Fii un observator competent al mediului din jur (uita-te cu atentie la reactiile nonverbale ale demnitarilor)!

Bossy lady

Observarea in context este cheia intelegerii comportamentului nonverbale (in poza de mai sus suntem in contextul Parlamentului European)!

11223995_1017315608308177_5471466178621147864_n

Recunoaste si decodifica comportamentele nonverbale care sunt universale (pe care le intalnim atat la oameni cat si la animale)!

Screen Shot 2015-10-11 at 14.51.28

Recunoaste si decodifica comportamentele nonverbale care sunt particulare (cateva exemple ale unui om faimos in Romania)!

filip thumb up

Cand comunici cu ceilalti, stabileste comportamentele nonverbale de baza (pe care persoana le are in majoritatea situatiilor, tipare de comportament care sunt specifice fiecarei persoane, spre exemplu baietelul meu Filip foloseste foarte des gestul cu degetul mare in sus care arata incredere maxima in sine)!

Acum tot ce ai de facut este sa urmaresti cu atentie interviul meu, sa citesti cele 5 legi ale comunicarii nonverbale si sa incepi sa le aplici in viata ta!

Cu mare drag,

MS

 

Lasă un comentariu aici

Your email address will not be published. Required fields are marked

 1. Multumesc, d-na Mihaela Stroe, pentru informatiile primite si va doresc succes in continuare.
  Pt mine, nascuta ceva mai demult, este un subiect nou, aparent prea mult dezbatut. Dar, si noua, in educatia simpla primita, ni se dadeau sfaturi de genul: uita-te la fata (cuiva) sa vezi in ce ape se scalda (minte sau spune adevarul); sau: (despre cineva) nu-si gasea locul mainilor, atat de rusinat(a) era. Este normal, ca dupa 1/2 secol, sfaturile simple sa devina subiect de studiu amplu.
  Mi-ar fi placut, ca in cele 21min si 21 sec. ale video-ului sa va aud si sa va vad comunicarile nonverbale mai mult decat 12 min. cat ati vorbit dvs.; restul, de 9 min. au fost intrebarile mult prea lungi ale dragei vorbarete Mihaela Tatu.
  Toate gandurile frumoase,
  Geta Popa,
  Oradea

 2. Buna seara
  am urmarit interviul cu mare interes. Imi pare rau ca ati fost filmata in semiprofil dar ca de fiecare data la fiecare intrebare ati avut un raspuns prompt, concis si la obiect.
  Intervievatoarea intr-adevar avea gesturi care ieseau cu mult din cadrul normal ceea ce de multe ori se spune ca asta inseamna agresivitate. De asemenea, intr-un cadru de bussines nu isi prea au rolul intrebarile cu rasete, ar parea asa ca nu prea sunt serioase. dar in mare interviul a fost foarte frumos. De asemenea, aveti o aparitie telegenica, ingrijita si dovada ca sunteti un fin cunoscator al mesajelor transmise.
  Mi-a atras atentia la intrebarea referitoare la „contactul cu realitatea” cum ca ati trai intr-o lume iluzorie, dar stiu ce ati vrut sa spuneti de fapt, ca feedbackurile si realizarile avute va confirma ceva de fapt, succesul, afirmarea etc

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Vrei să lucrăm împreună?

Transformational coaching program

Este un program intensiv de coaching de grup cu durata de 14 săptămâni care te va elibera de convingeri limitative și blocaje emoționale. Dacă amâni ceea ce este important pentru tine, dacă nu ai timp, focus sau energie, nu știi ce vrei cu adevărat și nu ai încredere în tine, atunci acest program este pentru tine. Fiecare săptămână include o sesiune de coaching de grup, 5 lecții video și teme zilnice de transformare (de luni până vineri).