Știi cine îți fură cea mai prețioasă resursă a ta, timpul?

septembrie 4, 2020

 

Motto: „Ia-ți timp pentru a reflectă. Însă atunci când vine vreme pentru acțiune, încetează să gândești și pune-te în mișcare.” (Napoleon Bonaparte)

Abia aștept să împărtășesc cu tine conștientizările care m-au ajutat să devin din ce în ce mai energică, mai organizată și mai disciplinată.

Cred sincer următoarea afirmație:

“Conștientizarea de sine este o atitudine care se naște spontan când trăiești în prezent, în armonie cu valorile și principiile tale.”

Una importantă a fost să învăț să spun un “NU” hotărât acelor acțiuni sau persoane care nu mă ajută să-mi îndeplinesc obiectivele personale și de business.

Iată ce am făcut concret după ce am luat decizia personală să spun “NU”:

– Folosesc o abordare profesionistă și îmi las loc de “Buna ziua”, explicând calm și la obiect motivul pentru care NU pot accepta acea întâlnire, acel proiect, acel eveniment etc.;

– Zic un “NU” hotărât când e vorba de activități care îmi fura timpul și energia; spre exemplu, statul pe Facebook fără scop, discuții inutile, jocuri pe calculator, emisiuni TV toxice, etc.;

– Spun un „NU“ hotărât activităților care nu-mi oferă un avantaj competitiv și un plus de valoare;

– Rostesc un “NU” hotărât activităților care sunt lipsite de importanță și de urgență pentru mine.

Alta conștientizare este legată de dorința mea de a fi o persoană care este în controlul timpului, al energiei personale și al concentrării.

Pentru a fi conștientă unde se duc aceste resurse esențiale, folosesc patru întrebări importante de control (eu le am pe birou în fața mea în fiecare moment, lipite de fotografia fiul meu cel mic, Filip): 

1) Ce fac ACUM?

2) Ce gândesc ACUM?

3) Ce simt ACUM?

4) Ce e important pentru mine ACUM?

Le-am învățat de la prietenul meu de la Sibiu, Dan Luca, autor de cărți dedicate productivității personale. Îmi sunt foarte utile în fiecare zi. De aceea, te invit să le folosești și tu! Dacă vrei!

Conștientizarea cea mai provocare pe care am avut-o în viața mea ca antreprenor a fost legată să recunosc în sinea mea ce îmi mănâncă timpul meu.

Cu mare greutate am făcut și eu lista cu DISTRACTORII mei și am rămas surprinsă cât de ușor dădeam din timpul și energia mea altora.

Fă-ți și tu această listă. E primul pas.

Poate fi greu, însă merită tot efortul.

Pentru că pasul următor este să începi să-ți elimini pas cu pas toți distractorii din viața ta. 

O altă sugestie, dacă vrei să fii tu în controlul timpului tău este să-ți afli ritmul tău de lucru.

Mai precis să știi foarte bine când ai eficiența cea mai mare.

Eu sunt o persoană care sunt eficientă dimineața.

Am scris două cărți “În Armonie cu Mine!” și “Fii pe primul loc în viața ta! Ghid practic de autocunoaștere” dimineața între ora 5 și ora 7, pentru că aveam energie creatoare, inspirație, era liniște și nu mă întrerupea nimeni.

Te încurajez să-ți descoperi și tu ritmul tău de lucru eficient și să folosești la maxim momentele tale bune de concentrare și de atenție maximă pentru obiectivele tale profesionale sau de business pe termen mediu și lung.

Închei articolul meu cu importanța sănătății și a relaxării pentru un manager eficient sau pentru un antreprenor de succes.

Pe lângă timp și energie, o alta resursă prețioasă este sănătatea ta. Fii atent/ă cu starea ta de sănătate.

Pune sănătatea pe primul loc în viața ta!

Ești un simplu om și nu îi poți mulțumi pe toți 100 % din timp. În plus, nu poți face tu totul!

Și adu-ți aminte să te relaxezi.

La un seminar de dezvoltare personală cu părintele Justin Belitz (în 2016) am conștientizat ca în acel an doar muncisem, fără să-mi acord timp pentru relaxare și distracție.

A fost o altă conștientizare dureroasă, însă m-a ajutat să-mi echilibrez agenda și să includ mai multe momente de relaxare și mai ales de distracție.

Așadar, fă-ți și tu o listă cu modalități de relaxare care funcționează pentru tine și folosește-o.

Creierul tău are nevoie din când în când de odihnă și relaxare!

Alege dintre toate conștientizările prezentate cel puțin una, care să te ajute să faci ceva diferit de azi înainte pentru tine, în munca ta. 

Adu-ți aminte că tu ești cea mai importantă persoană din viața ta!

Și adu-ți aminte că susțin un webinar de excepție în 09 Septembrie 2020, ora 19.00.

Aici prezint motivul principal pentru care sfaturile de productivitate nu funcționează și dezvălui elementul surpriza care te poate conduce spre gestionarea eficientă a timpului tău.

Înscrie-te aici:

https://bit.ly/358vRaX

Te îmbrățișez cu mare drag,

Dr. Mihaela Stroe

Lasă un comentariu aici

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. Bună seara, aveți mare dreptate. Am făcut schimbări în viața mea din punct de vedere profesional, dpdv al atenției cu mine merg la sală, alimentație sănătoasă, citesc. Am ceva probleme cu focusul, sunt concentrată ceva timp după care îmi fuge mintea la partea asta as vrea sa perseverez.
    Niste sugestii
    Mulțumesc!
    Seară frumoasă!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Vrei să lucrăm împreună?

Transformational coaching program

Este un program intensiv de coaching de grup cu durata de 14 săptămâni care te va elibera de convingeri limitative și blocaje emoționale. Dacă amâni ceea ce este important pentru tine, dacă nu ai timp, focus sau energie, nu știi ce vrei cu adevărat și nu ai încredere în tine, atunci acest program este pentru tine. Fiecare săptămână include o sesiune de coaching de grup, 5 lecții video și teme zilnice de transformare (de luni până vineri).