LOVE Leadership. Leadership-ul Mileniului III

Motto: “Ar putea suna bizar, insa una dintre credintele pentru o Conducere Eficienta este sa fii nebuneste indragostit de toti oamenii pe care ii conduci”.  (Dr. Ken Blanchard)

Bine te-am gasit,

Au trecut cateva saptamani de la ultimul articol, timp in care am continuat sa lucrez cu Lideri multinationali, atat in posturi de Top Management, cat si de Middle Management.

Stii foarte bine ca sustin Leadershipul Romanesc si imi concentrez eforturile spre crearea unui Leadership de Succes pe termen lung, in acord cu cerintele Mileniului III.

Ce inseamna asta?

Daca ai fost prezent, la Business Days Cluj, la inceputul acestei luni, stii la ce ma refer (gasesti articolul aici).

Pentru ceilalti cititori insa, vrea sa prezint acum conceptul de LOVE Leadership, pe care eu il iubesc si il transmit prin tot ceea ce fac.

Cele 5 Legi de Aur ale LOVE Leadership-ului, asa cum le prezinta John Hope Bryant, in cartea sa cu acelasi nume (in imaginea de mai sus), sunt:

1. Pierderea creeaza Lideri

Nu poate fi Putere adevarata fara Suferinta.

Altfel spus, atunci cand depasesti obstacolele vietii, capeti abilitati noi – atat hard skills/ competente tehnice cat si soft skills/ competente de inter-relationare cu semenii – extrem de apreciate in Leadership.

2. Leadership prin Respect si Dragoste

Numai Respectul si Dragostea conduc catre Succes.

Conducerea care inspira teama duce la  esec.

3. Dragostea face Bani

Dragostea este in centrul adevaratei bogatii.

Dragostea fata de activitatea pe care o desfasori (sa iubesti munca ta si sa te bucuri de ea) , pentru misiunea organizatiei in care lucrezi si Dragostea fata de co-echipierii tai.  

Retine ceea ce spune magistral Dr. Ken Blanchard, fondator al companiilor The Ken Blanchard Training: “Ar putea suna bizar, insa una dintre credintele pentru o Conducere Eficienta este sa fii nebuneste indragostit de toti oamenii pe care ii conduci”.

4. Vulnerabilitatea inseamna Putere

Cand te deschizi oamenilor, acestia se deschid catre tine.

Autenticitatea ta – prin care iti arati nu doar cunostintele si competentele dobandite, dar si intrebarile la care cauti raspunsuri, la care iti inviti echipa sa ofere raspunsuri, in mod egalitar, aratand ca esti asemenea lor, uman/a – este ATU-ul tau major in castigarea statului de Leader.

Aceasta inseamna si sa recunosti meritele si competentele echipei, sa recompensezi rezultatele pozitive si eforturile depuse.

5. A Da este a Primi

Cu cat Oferi mai mult, cu atat vei Primi mai mult.

Ofera echipei tale: respect, incredere, timp, cuvinte de apreciere, motivare si recunostinta, feedforward (evaluare constructiva), recompense, traininguri, iesiri in echipa etc.

Legea Atractiei Universale functioneaza in permanenta, si cu cat oferi mai mult, in mod dezinteresat, din apreciere si dragoste, cu atat vei primi mai mult inapoi, pe alte cai: fie noi parteneri de business, clienti, oameni devotati in echipa, furnizori de incredere si incasari sporite.  

Te invit astfel sa reflectezi asupra celor 5 Legi de Leadership ale Mileniului III, si sa iti faci si tu testul propus de Harvard Business Review: Are you a Compassionate Leader? (Esti un Lider plin de Compasiune?).

Ca de obicei, iti lansez si o provocare:

  • Ce principiu de Leadership functioneaza cel mai bine in echipa ta, si de ce?

Astept raspunsul tau, fie in comentariile de pe blog, fie prin reply la acest email, ori in pagina mea de Facebook, Mihaela Liliana Stroe.

Retine: Liderii Compasionali sunt mai Puternici, au mai multe Colaborari, rata de demisie scazuta, si Angajati dedicati companiei, conectati unii cu ceilalti si increzatori in ei insisi si in viitorul companiei.

Cu siguranta asta ne dorim toti.

Fii un Lider plin de Compasiune!

Cu drag,

Mihaela Stroe PhD

  • >