Inima, norocul, intuitia si creierul

iunie 30, 2013

resurse-umane_1Am citit recent un articol din Harvard Business Review (preluat de Cariere) numit Cum sa devii mai bun in evaluarea caracterului oamenilor pe care vrei sa-i angajezi.

Te invit sa il citesti pentru ca toate intrebarile scrise de Anthony K. Tjan (autorul cartii Heart, Smarts, Guts, and Luck”, aflata pe lista New York Times a celor mai bine vandute carti) te pot ajuta sa iei cea mai buna decizie inainte de a angaja pe cineva (indiferent daca vorbim de un nou coleg sau partener de afaceri).

Mi-a atras atentia in mod special intrebarea nr.4: Ti se pare o persoana autentica sau una servila? De ce? Pentru ca autenticitatea este una dintre componentele teoriei mele pentru angajarea managerilor alaturi de credibilitate, competenta si incredere in sine.

Ma bucur de fiecare data cand apar si alti autori care aduc in discutie argumente similare cu ale mele. De aceea, am adaugat si eu cateva idei pe care le-am testat in munca mea si asa s-a nascut acest articol interesant.

Aceste idei sunt referitoare la ce fel de strategii de management al impresiei folosesc candidatii pentru pozitii de manageri pentru a manipula perceptiile recrutorului.

Este util sa le cunosti pentru a le putea depista la timp in cazul in care esti pus/a in situatia de a angaja manageri:

1. Arata o siguranta prea mare si au tendinta de a se impune

2. Fac un efort evident sa se imbrace conform pozitiei

3. Se straduie sa se conecteze cu tine intr-un mod foarte personal

4. Zambesc prea mult

5. Nu sunt naturali

6. Sunt exagerat de politicosi

7. Isi promoveaza excesiv calitatile

8. Prezinta minciuni despre activitatea lor

9. Vin cu raspunsuri prefabricate

10. Exagereaza anumite responsabilitati pe care le-au avut

Tu ce ai mai adauga la aceasta lista? Te invit sa comentezi pe Facebook.

Atentie maxima la angajare!

Lasă un comentariu aici

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Vrei să lucrăm împreună?

Transformational coaching program

Este un program intensiv de coaching de grup cu durata de 14 săptămâni care te va elibera de convingeri limitative și blocaje emoționale. Dacă amâni ceea ce este important pentru tine, dacă nu ai timp, focus sau energie, nu știi ce vrei cu adevărat și nu ai încredere în tine, atunci acest program este pentru tine. Fiecare săptămână include o sesiune de coaching de grup, 5 lecții video și teme zilnice de transformare (de luni până vineri).