Este interesul tau pe primul loc la locul de munca? Afla o tehnica simpla pentru a face asta!

ianuarie 24, 2016

Motto: „Daca nu ai un plan al tau, altii te vor include in planurile lor.” (Anthony Robbins)

L-am intrebat pe unul dintre clientii mei din programul meu de dezvoltare a capacitatii de prioritizare si organizare, care este cea mai importanta lectie pe care a invatat-o in cele 30 de zile.

Mi-a raspuns cu entuziasm: Sa-mi pun interesul meu pe primul loc!

Chiar m-am bucurat sa aflu care este lectia sa. De ce?

Pentru ca este lectia pe care au am invatat-o cel mai greu. De ce? Din dorinta de a ajuta oamenii.

Eu credeam ca le fac un mare bine daca realizam actiunile in locul lor. S-a dovedit a fi o mare greseala!

Pentru ca odata ce ajuti un om, imediat isi da seama ca ai suflet bun si incepe sa ceara din ce in ce mai mult. Vorba aceea: “Ti-am dat un deget, acum imi iei toata mana!” Foarte adevarata!

Si in plus, daca faci tu ceea ce trebuie sa faca el, il handicapezi, pentru ca nu il lasi sa-si invete lectia!

Am o veste buna pentru tine: Ai in creierul tau sistemul reticular activator care te poate sustine sa-ti focusezi atentia asupra a ceea ce este important pentru tine!

A-ti pune interesul tau pe primul loc nu inseamna sa te transformi intr-o persoane insensibila, egoista, care nu ii ajuta pe ceilalti.

A-ti pune interesul tau pe primul loc la locul de munca presupune, in viziunea mea, sa folosesti puterea atentiei si a concentrarii tale pentru lucrurile care sunt importante pentru tine.

Cele care te ajuta sa evoluezi din punct de vedere profesional. Cele care te sustin sa-ti indeplinesti obiectivele profesionale asumate!

Si pentru a te ajuta sa-ti pui interesul tau pe primul loc, iti recomand un instrument extrem de util, preferat de toti clientii mei din programul individual pentru dezvoltarea competentei de Prioritizare si Organizare eficienta:

Tehnica Pomodoro (cauta pe internet de unde vine numele sau; te vei distra!)

Este o tehnica pe care am folosit-o prima oara la recomandarea partenerului meu de business, Dan Luca.

Ii sunt chiar recunoscatoare lui Dan ca m-a incurajat sa o pun in practica.

Prima mea reactie a fost de uimire: Cum sa ma ajute o tehnica atat de simpla sa fiu din ce in ce mai productiva? 

Tocmai aici este frumusetea tehnicii. Pentru ca este atat de simpla, creierul tau (care functioneaza dupa principiul “Beneficii maxime, efort minim!”), isi da seama ca e ceva pentru care nu este musai sa depuna prea mult efort si o executa cu placere.

Iata cum procedez. Imi propun sa finalizez o sarcina de lucru care este importanta pentru mine (cum ar fi spre exemplu un articol pe blog).

Imi pun ceasul sa sune peste 25 de minute. Din momentul in care am inceput sa scriu textul meu pentru articol si pana suna ceasul, nu am nici un distractor. 

Nu raspund la telefon.

Nu ma uit pe mailuri.

Nu ma ridic de la birou.

Ma concentrez 100 % pe acea actiune care-mi aduce un beneficiu direct mie: un articol scris de mine pe blog ajunge sa fie citit de mii de oameni si este musai sa gaseasca in el informatii utile pentru a le schimba viata in mai bine.

Dupa ce a sunat ceasul, iau o pauza de 5-10 minute pentru a-mi reimprospata energia. E musai sa ma ridic de la birou si sa merg sa beau apa, sa raspund la telefon (daca am fost sunata intre timp), etc. 

Astfel, ii dau creierului ocazia sa-si reordoneze sinapsele si sa aiba un scurt respiro “intelectual”. Se va relaxa. Iar eu voi putea sa folosesc din nou energia mentala pentru a-mi atinge obiectivele mele.

Inca o veste buna: Poti sa repeti tehnica Pomodoro de mai multe ori pe zi. Si mai poti sa-ti calculezi cat timp iti ia o anumita sarcina de lucru si cate Pomodoro necesita. 

Tehnica este foarte buna si pentru acele sarcini care sunt repetitive. Stii clar cate Pomodoro sunt de bifat!

Acum iti doresc spor la exersarea acestei tehnici simpatice. 

Poti sa comunici direct cu mine aici: contact@mihaelastroe.ro daca iti este benefica tehnica si cum ai folosit-o in munca ta.

Mult spor, 

MS

Lasă un comentariu aici

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. Da,chiar funtioneaza tehnica ? si cand o aplic impreuna cu lista facuta de seara si o fac dimineata de la ora 5 chiar ma mir de cum ne putem schimba viata.Multumesc Mihaela de tot ce faci pentru noi.

  2. Multumesc, Mihaela!!! Desi nu o numeam Pomodoro, in ultimul timp mi-am propus sa definitivez actiunile care se nasteau din bucuria Sinelui, fara sa raspund la stimulii care nu reprezentau urgente. Si, am remarcat ca eficienta este, intr-adevar mai mare! Acum am confirmarea ca si altora le-a trecut prin cap sa-si respecte spatiul unei actiuni proprii, ca aceasta tehnica este recunoscuta si are chiar si un nume, si ca da roade si la ceilalti.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Vrei să lucrăm împreună?

Transformational coaching program

Este un program intensiv de coaching de grup cu durata de 14 săptămâni care te va elibera de convingeri limitative și blocaje emoționale. Dacă amâni ceea ce este important pentru tine, dacă nu ai timp, focus sau energie, nu știi ce vrei cu adevărat și nu ai încredere în tine, atunci acest program este pentru tine. Fiecare săptămână include o sesiune de coaching de grup, 5 lecții video și teme zilnice de transformare (de luni până vineri).