Trei elemente esentiale pentru a prelua controlul vietii tale 

octombrie 25, 2015

control-of-life

Motto: “Oriunde te vei duce nu poti sa scapi de propria persoana. Daca te dezvolti pentru a deveni o persoana de succes, cu putere de caracter si cu putere a mintii, este normal sa ai succes in orice domeniu, indiferent ce ai face. Vei castiga puterea alegerii absolute. Vei castiga puterea interioara de a alege orice slujba, afacere sau domeniu de investitii si vei stii ca va fi un succes.” (T. Harv Eker)

Cei mai multi oameni nu sunt in controlul vietii lor (sau pe primul loc in viata lor, cum imi place mie sa spun), pentru ca nu stiu ce inseamna “life control”, nu stiu cum sa obtina “life control” si nu au incredere in fortele lor ca vor reusi vreodata sa aiba “life control”.

take-control_0

Ce inseamna “life control”? Inseamna ca tu, ca persoana constienta, esti in controlul vietii tale prin actiuni concrete, care sunt declansate de curaj si de asumarea responsabilitatii asupra propriei vieti. Indiferent de orice eveniment care vine spre tine, tu esti pregatit sa raspunzi conform nevoilor tale din acel moment. NU esti prins in nevoile altuia, in plasa sau planurile altor persoane. Esti pe propriul tau stapan!

Si cum facem asta? Iata mai jos trei elemente esentiale pentru a prelua controlul vietii tale. Odata ce devii constient de ele si lucrezi in fiecare zi pentru construirea lor, iti garantez ca vei avea viata ta in controlul tau. Pentru ca acest control depinde 100% de mintea mea, de caracterul tau si de disciplina ta personala (ce obiceiuri bune ai tu cu tine, care sa te incarce cu energie pozitiva).

power-of-thoughts-quote

Puterea mintii.

Adica tu sa fii in controlul programelor tale mentale. Iubesc enorm schema programe mentale-ganduri-emotii-atitudine-intentii-decizie-actiuni-rezultate-stil de viata. Aceasta schema imi arata constant ca am de ales: fie traiesc cosmarul vietii mele daca schema incepe cu programe mentale negative, fie traiesc stilul de viata pe care mi-l doresc cu visele mele, dorintele mele si obiective mele.

Am dedicat un capitol intreg in cartea mea „Fii pe primul loc in viata ta! Ghid practic de autocunoastere” setarii mentale si schemei de mai sus. Este de fapt singura imagine din toata cartea, insa este de maxima importanta pentru mine. Cand am inteles din aceasta schema ca de mine depinde sa aleg a trai un cosmar si de a trai pe primul loc in viata mea, totul s-a schimbat pentru mine! In bine!

Ce sunt programele mentale in viziunea mea? Ce imi repet in capul meu in fiecare minut al vietii mele. Adica ce credinte limitative am, ce amintiri, ce m-au invatat parintii, scoala, societatea, religia, etc.) Tu stii ce programe mentale rulezi in capul tau in fiecare zi? Fii atent la ele, pentru ca ele iti conduc viata, nu TU, daca nu esti constient de ele!

[ File # csp4399401, License # 1874051 ] Licensed through http://www.canstockphoto.com in accordance with the End User License Agreement (http://www.canstockphoto.com/legal.php) (c) Can Stock Photo Inc. / kikkerdirk

Putere de caracter.

Dupa Confucius, caracterul se construieste prin introspectie si disciplina, iar greutatile vietii trebuie depasite fara ajutor exterior.

Puterea de caracter contine ingrediente minunate, utile pentru a fi in controlul vietii tale: incredere in propria persoana in valorile tale personale si principiile tale de viata, respect fata de tine in primul rand si apoi fata de ceilalti, asumarea responsabilitatii asupra propriei vieti, corectitutidine, sa iti pese de tine si de ceilalti, iubire de sine.

Iubesc introspectia. Iubesc faptul ca introspectia urmareste sa ofere ”raspunsul” la intrebarile fundamentale ale vietii: ”CINE SUNT EU” si „CE VREAU SA FAC CU VIATA MEA?”. Imi pun zilnic aceste intrebari si ascult cu mare atentie raspunsurile care vin din interiorul meu. Iubesc aceasta cautare a sinelui meu real, a cine sunt eu in realitate, a valorilor mele, a principiilor mele, a calitatilor pe care le am in interiorul meu. Eu sunt averea mea cea mai de pret!

Develop-Self-Discipline-300x240

Disciplina personala.

O persoana apropiata imi spunea “Inteleg ca hartile mele mentale au fost programate si primul pas este sa reprogramez creierul cu alte harti. Blocajul meu intervine atunci cand ma doare. Vreau sa fiu in controlul vietii mele, fac cativa pasi…dupa care dau inapoi si tot asa. Cum sa ma disciplinez pentru a fi in controlul vietii mele, fiind constienta ca am nevoie de disciplina?” O intrebare foarte buna.

Disciplina personala este acea abilitate de a actiona indiferent de starea sa emotionala. Imagineaza-ti ca disciplina personala este ca un muschi. Cu cat il antrenezi, cu atat devine mai puternic. Insa, daca nu-l antrenezi constient, va fi slab, vlaguit, fara putere.

Care sunt acei trei pasi pe care orice persoana ii poate face pentru a fi disciplinata?

1. Renunta la temerile tale, la gandurile negative si ai curaj sa iti urmezi mereu interesul tau, nu al altora! 

Adu-ti aminte: “Curajul nu este lipsa fricii, ci abilitatea de actiona atunci cand infrunti frica!”

2. Cand apare o situatie noua in viata ta, risca si iesi din zona de confort.

 “Risk is the new safe!/ Riscul este noua siguranta in secolul 21“, spunea intr-o carte geniala Randy Gage.

3. Actiune! Actiune! Actiune!

Inventatorul american Charles Kettering scria cu mult timp in urma: “N-o sa va loviti niciodata la degetul mare de la picior daca stati linistiti. Cu cat va miscati mai repede, cu atat aveti mai multe sanse de a va lovi degetul, dar si mai multe sanse de a ajunge undeva.

Asadar, ai aici cateva directii de urmat daca doresti sa ai TU controlul vietii tale si sa fii pe primul loc in viata ta.

Incepe sa le pui in aplicare si iti doresc sa ai parte de acel stil de viata pe care ti-l doresti.

MS

 

 

Lasă un comentariu aici

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Vrei să lucrăm împreună?

Transformational coaching program

Este un program intensiv de coaching de grup cu durata de 14 săptămâni care te va elibera de convingeri limitative și blocaje emoționale. Dacă amâni ceea ce este important pentru tine, dacă nu ai timp, focus sau energie, nu știi ce vrei cu adevărat și nu ai încredere în tine, atunci acest program este pentru tine. Fiecare săptămână include o sesiune de coaching de grup, 5 lecții video și teme zilnice de transformare (de luni până vineri).