SUNT CAPABILĂ SĂ IUBESC!*

februarie 16, 2017

Motto: „Poți să ai acces direct la energia Universului prin iubirea necondiționată!” (Dr. Mihaela Stroe)

Da, sunt capabilă să iubesc pe altcineva. De ce sunt atât de convinsă? Pentru că am ajuns la înțelepciunea de a mă iubi pe mine în primul rând. Cred, în urma experiențelor personale de viață, că sunt 3 pași prin care este bine să trecem singuri înainte de a ne arunca în iubirea împărtășită cu o altă persoană.

Primul pas este iubirea de sine, adică să te cunosti pe tine, să îți cunoști valorile personale, principiile de viață, nevoile tale, limitările tale. Nu degeaba scria pe frontispiciul Oracolului de la Delfi, marele secret: „Omule, cunoaște-te pe tine însuți!

Adică te invit să citești/să reflectezi cu mare atenție „…cunoaște-te pe tine însuți și vei primi răspuns la toate întrebările tale, vei găsi soluții pentru toate problemele tale. Răspunsul la întrebările tale nu le căuta în afara ta, ci în tine însuți. Dacă te cunoști pe tine însuți, vei cunoaște întregul Univers, pentru că tu ai fost creat după tiparul său. Ești izvorul secund creat din izvorul primordial și în tine există toate calitățile, toată puterea și toate posibilitățile sale. Universul Inteligent, Înțelept și Atoateiubitor te-a creat după chipul și asemănarea Sa…Altfel nici nu te-ar fi putut crea…” (Balogh Bela, cartea „Realitatea finală”, p. 109)

Pasul doi este păstrarea echilibrului și a armoniei interioare. Ambele te ajută să ai acces la puterea emanată de iubirea de sine necondiționată și totală. Dalai Lama spune că este bine ca „VIAȚA ta să fie un ECHILIBRU între minte și suflet.” Vorbesc pe larg despre tema armoniei interioare cu tine însuți în cartea mea „În Armonie cu Mine!”

Iar pasul al treilea este să fii conștient/ă și prezent/ă în viața ta. A fi conștient/ă înseamnă să fii atent/ă la tine (cum îmi place mie să spun, să fii pe primul loc în viața ta), să îți focalizezi atenția ta totală asupra momentului prezent, fără a-l judeca în mod critic, bucurându-te de el.

Conștientizarea presupune un efort susținut pe care să îl faci în mod constant cu foarte multă disciplină personală. Însă este singura modalitate concretă prin care poți înfrânge forțele negative care se opun prezenței, respectiv obișnuințele nesănătoase și automatismele (tipare de gândire distorsionată), care sunt foarte adânc înrădăcinate în ființa noastră, în subconștientul nostru.

După ce te cunoști bine, după ce ești în acord cu armonia din interiorul tău, după ce ești conștient/ă și prezent/ă în viața ta, poți să te orientezi și către exteriorul tău. Dacă faci cei trei pași în ordinea prezentată mai sus, consider că ești un om întreg. Și poți să-i oferi celuilalt ceva valoros.

Îți doresc din tot sufletul să fii capabil/ă să iubești!

MS

*Articol apărut în MoodMag

Lasă un comentariu aici

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Vrei să lucrăm împreună?

Transformational coaching program

Este un program intensiv de coaching de grup cu durata de 14 săptămâni care te va elibera de convingeri limitative și blocaje emoționale. Dacă amâni ceea ce este important pentru tine, dacă nu ai timp, focus sau energie, nu știi ce vrei cu adevărat și nu ai încredere în tine, atunci acest program este pentru tine. Fiecare săptămână include o sesiune de coaching de grup, 5 lecții video și teme zilnice de transformare (de luni până vineri).