Speaker la Conferinta Internationala EEE!

octombrie 12, 2015

trio150 transparent

Motto: „Asculta pe oricine care are o idee originala, indiferent cat de absurd iti va suna la inceput. Daca pui garduri in jurul oamenilor, vei avea oi. Asadar, lasa-le oamenilor spatiul de care au nevoie.” (William McKnight, presedintele companiei 3M)

Imi place enorm acest citat, pentru ca William McKnight are dreptate. Daca oamenii nu au spatiu sa se poata exprima, sa-si destainuie planurile, sa-si arate ideile, nu exista progres.

Avem nevoie sa ne intalnim, sa punem ideile pe masa si sa contribuim cu totii la evolutia noastra ca oameni. De ce? Pentru ca fiecare dintre noi are o alta perspectiva asupra lumii!

O astfel de intalnire va fi saptamana aceasta in Serbia! Intre 14-16 octombrie 2015 se va desfasura la Belgrad a 4a editie a conferintei internationale EEE- Employment, Education and Entrepreneurship.

Am onoarea de a fi speaker la aceasta conferinta internationala, fiind invitata de colega mea de la IIC University of Technology din Cambogia, coordonatoarea Departamentului de Management & Business Administration, Prof. Dr. Mirjana Radovic-Markovic.

Principalul scop al conferintei este sa ne ofera „spatiul” in care sa ne impartasim experientele academice pe care le avem ca cercetatori in domeniile educatiei, antreprenoriatului si angajarii personalului.

Pentru ca am derulat in ultimii ani o activitate academica in domeniul angajarii personalului pentru pozitii de middle si top management in institutiile europene (Asistenti si Administratori), voi avea ocazia de a-mi prezenta rezultatele cercetarii mele la nivel european (studiu comparativ intre Belgia si Romania) in panelul dedicat noilor tendinte in comportamentul organizational.

In plus, avand in vedere ca am creat de cativa ani si o metoda dedicata dezvoltarii inteligentei nonverbale la antreprenori, voi avea si un „keynote speech” cu tema „Nonverbal Intelligence and Business Etiquette„.

 

 

 

ABC_en3

 

Iata ce se afla in spatele metodei mele, pe care am numit-o simplu: „ABC-ul Inteligentei Nonverbale„.

Primul pas este legat de Auto-cunoastere (Awareness in limba engleza). Sa cunosti mai intai cum comunici TU din punct de vedere nonverbal si apoi sa te uiti la ceilalti.

Pentru a te cunoaste mai bine, te invit sa iti observi: modul in care mergi, modul in care gesticulezi, cum te uiti, cum strangi mana, ce fel de expresii faciale folosesti, cum te imbraci, cum utilizezi spatiul din jur si cum folosesti timpul.

Al doilea pas este legat de Baza (Baseline Behaviour in limba engleza), adica sa iti dai seama care este comportamentul nonverbal de baza al persoanei, cum se comporta persoana de cele mai multe ori. Eu recomand cursantilor sa mearga la cel putin 5-7 intalniri cu persoana pe care doresc sa o cunoasca, pentru a urmari modul sau de comportare.

Dupa ce ai pus in practica pasul intai, foloseste criteriile de mai jos ca sa observi comportamentul nonverbal de Baza al celuilalt. Ideal ar fi sa o faci in scris.

Al treilea pas tine de Credibilitate (Credibility in limba engleza), adica congruenta dintre mesajele verbale (ceea ce spune omul prin cuvinte) si cele nonverbale (ce transmite prin mesajele corpului sau).

Existenta acestei congruente ne conduce spre credibilitate, care este elementul esential in a considera o persoana de incredere. Aici, ceea ce ai de facut este sa observi si sa simti cand oamenii sunt credibili si cand nu.

Cand simti ca nu sunt credibili, intreaba-te ce anume te-a deranjat: faptul ca nu te-a privit in ochi, ca nu a dat mana cu tine, ca se uita mereu in jos, clipitul prea des, hainele nepotrivite, etc.

Abia astept sa particip la aceasta conferinta internationala si sa impartasesc cu tine intamplarile mele de la Belgrad.

Pe curand,

MS

Lasă un comentariu aici

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Vrei să lucrăm împreună?

Transformational coaching program

Este un program intensiv de coaching de grup cu durata de 14 săptămâni care te va elibera de convingeri limitative și blocaje emoționale. Dacă amâni ceea ce este important pentru tine, dacă nu ai timp, focus sau energie, nu știi ce vrei cu adevărat și nu ai încredere în tine, atunci acest program este pentru tine. Fiecare săptămână include o sesiune de coaching de grup, 5 lecții video și teme zilnice de transformare (de luni până vineri).