Poate o persoana sa imbine munca cu familia?

5 septembrie 2013

Timp de citire:  minute      

Work-Life-Balance-in-a-fortune-cookieAm dat curs recent unei provocari extrem de interesante: Poate o persoana (indiferent ca este femeie sau barbat) sa imbine munca cu familia astfel incat lucrurile sa functioneze perfect?

Daca exista astfel de oameni, exista si o reteta a succesului? Este aceasta reteta la indemana fiecaruia? Care este secretul?

Cred, cu toata convingerea si bazandu-ma pe experienta mea, ca raspunsul este afirmativ daca avem in vedere doua repere fundamentale pentru oricare dintre noi: in primul rand relatia cu tine insuti si in doilea rand relatia cu partenerul de viata.

Sa o luam invers. Partenerul de viata este una dintre cheile unei familii reusite,  pentru ca rolul sau este acela de a-l intelege si a-l sustine pe celalalt.  Iar cea mai simpla metoda prin care se poate atinge acest deziderat este comunicarea autentica intre cei doi. Asadar, doamnelor si domnilor, mare atentie la recrutare!:)

Ajungem la relatia cu noi insine. Comoara noastra, as putea zice.

Daca vrei cu adevarat sa imbini munca cu familia si lucrurile sa fie perfecte, intotdeauna o sa gasesti TIMP si RESURSE pentru fiecare lucru in parte. Ai sesizat ca exista si in acest caz o conditie, asa-i? Da. Doar DACA VREI.

Pentru ca totul tine de VOINTA si ORGANIZARE pe lumea asta. Sunt convinsa ca se poate!

Secretul reusitei consta intr-o ORGANIZARE BUNA.

balance-is-importantImportant este sa faci in asa fel incat sa petreci TIMP cu familia, cu prieteni, cu tine insuti, sa te pozitionezi mereu intr-o stare optimista si pozitiva. Si sa te concentrezi sa faci totul cu mult profesionalism.

Atunci cand esti la locul tau de munca (indiferent ca esti angajat sau pe cont propriu) sa fii EFICIENT, fara sa te pierzi in detalii din afara domeniului tau.

Esential, pentru ca echilibrul vietii sa nu ramana doar o vorba, este sa mentii fiecare parte a balantei acolo unde ii este locul. Nu lua ”dosarele” (a se citi problemele/frustrarile/insatisfactia) de la munca acasa si nici nu-ti mentine mintea ocupata la slujba cu problemele din viata personala.

Fiecare are locul si timpul ei, iar daca le amesteci, pierzi pe toata linia si te arunci singur in ceea ce se cheama ”sindromul bulgarelui de zapada”.

Pe scurt, ingredientele succesului sunt: bunavointa (atentie, acest cuvant implica VOINTA!) din partea noastra si intelegere/ sustinere din partea familiei.Eu ma consider norocoasa si sunt recunoscatoare pentru ca am avut si am parte de toate trei in viata mea. Vrei sa le ai si tu? Se poate. Este nevoie sa crezi si TU ca se poate!

Construieste pe hartie propria balanta a vietii si vezi unde ar trebui sa adaugi si unde sa scazi pentru a ajunge la echilibru.

Te incurajez sa comentezi mai jos pe blog: Ce anume crezi ca genereaza dezechilibrul balantei tale (in cazul in care percepi o balanta prea inclinata in favoarea jobului sau familiei)?

Totul depinde doar de tine!

Mihaela

Despre autor

Mihaela Stroe

Motto-ul meu: "Educ, motivez si inspir oamenii care vor sa fie pe primul loc in viata lor! Totul depinde doar de TINE!" Telul meu in aceasta viata: "Sa te educ si sa te sustin pe calea dezvoltarii personale si a reusitei profesionale pentru desavarsirea ta ca OM!"

Ți-ar putea placea și aceste articole:

Etape pentru a menține vie scânteia iubirii

Ce așteptări să (nu) ai de la partener?

Cunoști fazele ritualului de îndrăgostire?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>