Picioarele dezvaluie ceea ce mintea poate ascunde

aprilie 11, 2014

Motto: „Unde nu-i cap, vai de picioare!” (proverb romanesc)

Evenimentul de lansare a „Scholl Velvet Smooth” organizat de Image PR si unde am fost invitatat sa vorbesc despre importanta picioarelor in comunicarea nonverbala m-a inspirat sa scriu acest scurt articol.

In ultimii ani de cercetare stiintifica s-a observat un lucru interesant: cu cat o parte a corpului este situata mai departe de creier, cu atat suntem mai putin constienti de ce anume transmitem prin acel element nonverbal.

De aceea, in conceptia mentorului meu Joe Navarro, fost agent FBI si fondatorul Diviziei de Analiza Comportamentala al FBI, picioarele sunt cele mai sincere parti ale corpului, pentru ca nu avem aproape deloc control constient asupra lor. Ele transmit informatii valoroase despre ce simtim, gandim si intentionam sa facem!

Antropologic vorbind, picioarele ne servesc pentru doua scopuri: sa mergem inainte si sa ne indepartam de pericole. Asadar, in orice conversatie, picioarele ne arata angajamentul persoanei de a sta sau de a pleca din acel context. Urmareste orientarea picioarelor in conversatiile tale cu alte persoane: Oare sunt picioarele lor indreptate spre tine sau in afara ta?

S-a constatat de asemenea ca ne intoarcem directia picioarelor spre persoanele sau lucrurile care ne plac. Daca nu ne plac acele persoane, facem miscarea inversa, sa ne indepartam de ele. Iar corpul nostru bineinteles, urmeaza directia picioarelor.

Cand observi o miscare de indepartare a picioarelor si a corpului, fii atent la ce stimul a reactionat persoana respectiva, ce anume a determinat indepartarea sa de tine. Pentru ca este un semn clar ca nu ii place. Retine, picioarele sunt sincere si ne dezvaluie intentiile adevarate ale persoanei!

Picioarele ne indica si nevoia de teritoriaritate a unei persoane. De aceea, unele persoane isi departeaza talpile si picioarele pentru a avea „sub control” un teritoriu cat mai mare. Urmareste cu atentie aceste manifestari pentru ca pot fi un indiciu al faptului ca persoana se pregateste de „lupta”. Este o reactie inconstienta si este musai sa fii pe faza cand apare!

Vladimir Putin+Wide Leg Stance+Alpha+Assertive+Confidence+Politics+Leadership+Minimal Lectern+Nonverbal Communication Expert+Body Language Expert+Speaker+Keynote+Las Vegas+Los Angeles+Orlando

 

 

 

 

 

 

 

 

Iti incrucisezi picioarele cand te simti bine? Cei mai multi oameni fac acest gest cand sunt intr-o stare de confort. De ce? Pentru ca este pozitia preferata a bebelusului in burtica si de multe ori, inconstient, vrem sa reproducem acea senzatie maxima de confort.

542704_10151267807632044_1057414666_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Picioarele sunt expresiile vii ale sentimentelor noastre.

Aratam prin intermediul lor veselia. Iubirea. Indragostirea.

Rain_Kiss_Tip_Toe_Kiss_Love

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aratam prin intermediul lor nevoia noastra de putere.

 

bush

 

 

 

 

 

 

 

 

Aratam prin intermediul lor care este statutul nostru social.

obama1

 

 

 

 

 

 

 

 

Aratam prin intermediul lor cat de mult ne place o persoana.

 

article-2203071-1501E549000005DC-150_468x748

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Atentie la picioare! Pentru ca ele dezvaluie ceea ce mintea poate ascunde!

Lasă un comentariu aici

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Vrei să lucrăm împreună?

Transformational coaching program

Este un program intensiv de coaching de grup cu durata de 14 săptămâni care te va elibera de convingeri limitative și blocaje emoționale. Dacă amâni ceea ce este important pentru tine, dacă nu ai timp, focus sau energie, nu știi ce vrei cu adevărat și nu ai încredere în tine, atunci acest program este pentru tine. Fiecare săptămână include o sesiune de coaching de grup, 5 lecții video și teme zilnice de transformare (de luni până vineri).