Momente de luciditate (ep. 10): „In viata, totul se negociaza!”

februarie 18, 2016

10671493_10207844175973068_1308411184619170865_n

Motto: “In crize cu ostatici, negocierea se refera la managementul propriei persoane si al celor din jur.” (Gary Noesner, autorul cartii “Tragand de timp- Viata mea ca negociator FBI!

Am inceput acest blog post cu cuvintele lui Gary, pentru ca el m-a inspirat in 2012 si m-a facut sa inteleg de ce “in viata totul se negociaza!”.

10624705_10154493515025008_4109236623417024531_n

Poti urmari aici filmuletul pe care partenerii mei l-au facut dupa evenimentul nostru din 2012 organizat impreuna cu mentorul meu Joe Navarro (coleg cu Gary la FBI), cand Gary spune aceste cuvinte in care eu cred foarte mult acum: 

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QBXQYJtUt_0

Dupa cum bine stii, eu citesc multe carti. Insa cartea lui Gary m-a impresionat atat de tare incat am plans in timp ce o citeam. Lucru care mi se intampla foarte rar, ca o cartea sa ma impacteze atat de mult.

Pentru ca sunt pasionata de negociere si comunicare nonverbala, tin foarte aproape de mine oameni precum Gary…si Ioana Andrievici, care este si ea de profesie negociator in Romania.

Ioana este o prietena speciala, pentru ca ne completam fiecare cu meseria ei si colaboram foarte bine impreuna. De aceea, este o placere sa o am in studioul meu TV de la Sibiu unde sa vorbim pe larg despre negociere, despre cum negociem cu copiii, cu partenerul de viata si in afaceri.

Ioana_Andrievici

Ioana a scris cartea “101 tehnici de negociere” (pe care o poti cumpara de pe site-ul ei http://ioana-consult.ro/ in care pe langa numarul mare de informatii prezentate ne invata in ce contexte sa folosim tehnica respectiva, cand sa NU folosesti tehnica si cum sa aplici corect (indicatii clare).

Tehnica preferata a Ioanei si a mea este “cea a bunei credinte” care se bazeaza pe efectul psihologic produs asupra unei persoane atunvi cand ii acorzi toata increderea.

Si aici intervine unul din elemente cheie legate de negociere: increderea.

Creierul uman functioneqza ca un comutator cu doua pozitii, pornit si oprit, pe baza unui singur element: increderea.

Una dintre credintele mele este urmatoarea: Canalele de comunicare si sistemele relationale dintre oameni functioneaza doar daca exista incredere!

Sper ca sa urmariti pana la capat filmarea noastra (toate cele 45 de minute), sa aveti rabdare si sa va notati ce vi se pare important sa puneti in aplicare:

[kad_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=kOWnf3BUszw” width=”600″]

Pentru ca am inceput mesajul meu cu Gary, doresc sa iti las in incheiere unul dintre citate mele preferate din cartea sa:

Daca am castigat ceva din cariera mea in FBI, atunci aceea a fost intelepciunea de a recunoaste ca viata de zi cu zi poate sa oglindeasca dinamica situatiilor distructive cu care m-am confruntat in activitatea mea. Toti oamenii sunt nevoiti sa negocieze in situatii stresante in afaceri, in viata sociala si in cea de familie…Am putea spune chiar ca toata viata este o negociere.”

260283_10152832637530008_1798521614_n

Pe scurt, in viata, totul se negociaza!

MS

Lasă un comentariu aici

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. Draga Mihaela, iti sunt foarte recunoscatoare pentru emisiunile tale si postarile pe you tube.iar aceasta mi-a placut la fel de mult. Ai un fel foarte charismatic de a prezenta si multa sinceritate, Doamna Andrievici este si dansa o persoana deosebita. Cartea aceasta m-a interesat chiar foarte mult si chiar am comandat-o luni 22 februarie cu comanda 581, dar pana astazi 25 februarie nu am nici un fel de semn de contactare pentru a o primi.Am incercat sa iau legatura prin e mail dar nu am reusit. Ce ma sfatuiesti sa fac?Stiu ca timpul tau este foarte pretios,dar ti-as fi foarte recunoscatoare daca m-ai putea ajuta.
    Cu multe multumiri
    Madeleine Costache

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Vrei să lucrăm împreună?

Transformational coaching program

Este un program intensiv de coaching de grup cu durata de 14 săptămâni care te va elibera de convingeri limitative și blocaje emoționale. Dacă amâni ceea ce este important pentru tine, dacă nu ai timp, focus sau energie, nu știi ce vrei cu adevărat și nu ai încredere în tine, atunci acest program este pentru tine. Fiecare săptămână include o sesiune de coaching de grup, 5 lecții video și teme zilnice de transformare (de luni până vineri).