Îți mulțumesc 2016! Bine ai venit 2017!*

ianuarie 16, 2017

Dacă înveți să-ți gestionezi timpul, mintea și energia, atunci poți să-ți organizezi foarte bine și viața! (Mihaela Stroe)

La mulți ani și un an nou plin de veselie, sănătate și realizări! Iată că am trecut într-un an care se anunță foarte palpitant. Însă până să ne facem planurile pentru 2017, este înțelept să ne luăm rămas bun de la 2016, anul în care sigur ai învățat multe despre tine.

Cum facem asta? Simplu. Ne întrebăm ce lecții de viață am învățat în 2016 și le scriem pe hârtie/ agendă. Tu știi cel mai bine prin ce experiențe de viață ai trecut! Eu pot doar să-ți împărtășesc exemplul meu!

Pentru mine, 2016 este anul în care am luat decizia ferma de a fi pe primul loc în viața mea, asumându-mi toate responsabilitățile care au venit cu aceasta. A fost cea mai dură lecție de viață pe care am învățat-o cu greu dupa 39 de ani de experiențe pe această lume. S-a tot repetat de vreo 5 ani și am zis, „Gata! E momentul să o învăț și să nu o mai car după mine!”

Cum am facut asta? Am scris o carte cu acest îndemn, în care am trecut cele 6 acțiuni pe care să le am în vedere pentru a fi pe primul loc in viata mea: setare mentala pozitiva, prosperitate, obiceiuri bune pentru mine si disciplina personala, indemnuri pozitive de la mentorul meu Joe Navarro, sa ma vand mult mai bine, sa-mi intaresc muschiul automotivatiei si pe cel al vointei.

O alta lectie dura a anului 2016 este sa evit sa mai fiu un salvator al celor care sunt in jurul meu sau pentru cei care îmi solicită ajutorul. Am conștientizat că fiecare dintre noi are nevoie să învețe să se ajute singur. E chiar o frază celebră în acest sens: „Dumnezeu îi iubește pe cei care se ajută singuri!”

Daca eu le ofer celorlalți soluții, sunt ale mele. Nu le aparțin lor, nu vin din interiorul sufletului lor, deci nu le pun în practică. Ce vine din interiorul tau, aplici. Ce iți spune altul din experienta sa, dai la o parte. Nu apreciezi, pentru că nu ți-ai asumat acea solutie/ decizie.

Singurul lucru pe care pot să îl predau celorlați este îndrumarea spre introspecție. De ce? Pentru că toate răspunsurile sunt în interiorul tău, pentru că este viața ta!

A treia lecție învățată este strâns legată de disciplina personala. Toate provocările mele s-au rezolvat în favoarea mea când am pus în practică obiceiuri bune pentru mine și am înțeles că disciplina personală înseamnă iubire de sine.

Te încurajez să reflectezi și tu la anul tău 2016, cu introspecție și sinceritate. Sigur vei afla ceva benefic pentru tine! Ce îți doresc din suflet pentru 2017? Armonizează-te cu tine în 2017 și astfel poți să te ajuți pe tine și pe ceilalți!

Te invit să fii alaturi de mine și în 2017, pe blogul meu și pe canalul meu de Youtube.

*Acest articol, scris de mine, a apărut în revista MoodMag din această lună.

Lasă un comentariu aici

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Vrei să lucrăm împreună?

Transformational coaching program

Este un program intensiv de coaching de grup cu durata de 14 săptămâni care te va elibera de convingeri limitative și blocaje emoționale. Dacă amâni ceea ce este important pentru tine, dacă nu ai timp, focus sau energie, nu știi ce vrei cu adevărat și nu ai încredere în tine, atunci acest program este pentru tine. Fiecare săptămână include o sesiune de coaching de grup, 5 lecții video și teme zilnice de transformare (de luni până vineri).