Ești în căutarea relației de cuplu perfecte?

iunie 27, 2020

Motto: “Nu lăsa pe nimeni să fie prioritatea ta, în timp ce tu devii opțiunea lor.” (Albert Camus)

Da, e posibil ca fiecare dintre noi să se afle într-un anumit moment de viață… în căutarea relaței de cuplu perfecte. Însă nu există relația de cuplu perfectă. Sau cel puțin, eu nu am întâlnit-o. Nici în viața mea, nici în viața clienților mei. Știu că ești dezamăgit/ă de “crunta realitate”.

Cum este relația ta?

Există doar relația pe care TU o faci să conteze pentru tine.
Există doar relația în care TU investești timp, energie, atenție, iubire necondiționată și multe alte ingrediente valoroase precum: intimitate, acceptare, comunicare, respect, susținere reciprocă.

Întâlnesc multe cupluri în meseria mea de sociolog și analist comportamental. Unele care sunt la începutul relației. Altele peste care au trecut ani de zile, dar și multe cupluri încă ne-asumate. Niciunul nu este perfect, este într-o evoluție continuă. Doar că unii tot caută cu înfrigurare perfecțiunea care nu există.

Credința mea despre relații

​Cred, în urma experienței mele personale, că o relație dintre o femeie și un bărbat este precum un ghiveci de flori, pe care fiecare partener îl poartă cu demnitate deasupra capului.

Dacă relația de cuplu este în ordine, atunci partenerii își udă ghivecele cu flori reciproc, în fiecare zi și astfel, florile sunt vesele, sănătoase, colorate. 

Dacă relația de cuplu nu este în ordine, partenerii își distrug reciproc, în fiecare zi, ghivecele cu flori și ele sunt ofilite, triste și fără vitalitate.

Pe scurt, o relație de cuplu are nevoie să fie hranită în fiecare zi, asemeni unui ritual care este extrem de important pentru cei doi parteneri.

5 moduri în care să-ți hrănești relația de cuplu

Sunt multe moduri în care să-ți hrănești relația de cuplu, însă eu am ales doar 5, cele pe care le consider esențiale:

  1. ​Prin comunicare empatică, autentică și deschisă cu omul de lângă tine pe care l-ai ales ca partener;
  2. Prin suport moral și susținerea sa necondiționată în toate acțiunile pe care vrea să le facă pentru binele său și al relației;
  3. ​Prin atingere sinceră și tandră zilnic, pentru că s-a constatat că un om normal are nevoie de 12 îmbrățișări pe zi pentru a fi sănătos;
  4. Prin acceptarea necondiționată a celuilalt așa cum este el în realitate, fără a căuta să-l schimbi după ideile tale;
  5. ​Prin respectul pe care îl oferi zi de zi partenerului tău pentru că tu te respecți în primul rând pe tine însuți și te pui pe tine pe primul loc în viața ta.

Reține:
Fiecare om este unic, original și irepetabil, cum spune bunul meu prieten și partener
Rajko Kuzmanović.

Tu vrei să ai o relație de cuplu perfectă sau o relație autentică?

Să pornim totuși în căutarea relației de cuplu “perfecte”?

Mai bine pornește în căutarea unei relații de cuplu autentice. Așa vei descoperi cine ești, ce valori personale ai, ce principii de viață ai, ce nevoi și ce dorințe ai.

De multe ori, într-o relație de cuplu autentică, descoperim mai bine și mai rapid cine suntem cu adevărat, dacă alegem ca celălalt să fie o oglindă în care să ne reflectăm zilnic, cu bune și cu rele. 

Dacă vrei să ai o relație de cuplu autentică (o recomand în locul celei perfecte), caută cele mai bune moduri prin care să-ți hrănești relația ta de cuplu în fiecare zi (poți adăuga și altele la lista celor 5 de mai sus) și iubește-te pe tine.

Iubindu-te pe tine prima dată, vei putea să împărtășești această iubire și cu partenerul tău. 

Doar așa vei înțelege ce înseamnă cu adevărat o relație de cuplu autentică: o floare gingașă și firavă care are nevoie de atenția și iubirea ta sinceră în fiecare zi!

Dacă vrei să afli mult mai multe informații despre acest subiect te invit să participi la Workshop-ul ONLINE GRATUIT – Echilibrează-ți relația de cuplu!

În acest workshop online vei primi unelte simple și eficiente astfel încât să începi să gestionezi conflictele devenind mai abil, evoluând și găsind soluții alături de partenerul tău, ridicând nivelul relației.

Alături de mine se vor afla colegii mei Rajko Kuzmanović și Monica DascăluÎți vom oferi informații și instrumente simple care provin din experiența noastră de lucru cu clienții.

Notează-ți în agendă!

Ne vedem joi, 02 iulie la ora 19:00.

Din ce în ce mai bine,

Mihaela Stroe

Lasă un comentariu aici

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Vrei să lucrăm împreună?

Transformational coaching program

Este un program intensiv de coaching de grup cu durata de 14 săptămâni care te va elibera de convingeri limitative și blocaje emoționale. Dacă amâni ceea ce este important pentru tine, dacă nu ai timp, focus sau energie, nu știi ce vrei cu adevărat și nu ai încredere în tine, atunci acest program este pentru tine. Fiecare săptămână include o sesiune de coaching de grup, 5 lecții video și teme zilnice de transformare (de luni până vineri).