Echilibrul și armonia interioară sunt în responsabilitatea TA!

martie 16, 2017
Ține minte! Dacă tu ești o mamă echilibrată, copilul tău va avea un model de urmat!

Motto: „VIAȚA, e musai să fie un ECHILIBRU între corp, minte și suflet.” (Dalai Lama)

În acest articol doresc să-ți vorbesc despre 5 obiceiuri pe care le practic pentru a avea echilibru și armonie interioară. Le prezint pe larg, împreună cu alte obiceiuri în prima mea carte „În Armonie cu Mine!”

Scopul meu aici este să te fac până la finalul textului meu să devii conștient/ă de faptul că toate sunt în responsabilitatea ta.

Nu le poți delega altcuiva! Nu le poți cere părinților să le practice și tu, copilul lor, să beneficiezi de rezultatele lor. Chiar depind de tine și de energia ta investită în practicarea lor!

Da. Ai înțeles bine! Pentru toate ai nevoie de disciplină personală. Iar în viața ta, disciplina este cel mai important lucru.

Primul obicei pentru echilibru și armonie interioară este meditația. Eu practic meditația Silva (www.metodasilva.ro) din 2007. Este arma mea secretă. O folosesc întotdeauna când sunt lipsită de energie și mai ales, când îmi stabilesc noi intenții, obiective personale și profesionale. Asta am ales eu să practic. Tu poți alege ce fel de meditație vrei tu. Doar pune în practică ceea ce ai ales și observă care sunt beneficiile pentru tine.

(Sunt în această poză cu Rajko Kuzmanovici, directorul Silva Romania, caruia îi sunt foarte recunoscătoare că a acceptat să scrie în a doua mea carte „Fii pe primul loc în viața ta!” despre setarea mentală pozitivă.)

Al doilea obicei este ținerea unui jurnal personal. Este obiceiul care mi-a salvat viața când eram doborâtă la pământ de o situație personală foarte urâtă. Cum m-a salvat? Pentru că durerea era foarte greu de suportat, am început să scriu pe hârtie ce simt, ce gândesc, cum mă comport. Și astfel am înțeles care este lecția mea de viață din acea situație și am reușit să ies la suprafață și să renasc mai puternică decât înainte. Experimentează și observă ce simți tu atunci când ai un jurnal personal.

(Jurnalul meu roșu cu pisici negre)

Al treilea obicei este legat de una din pasiunile mele: cântatul. Am cântat 5 ani într-un cor acapela în liceu și am rămas cu microbul în sânge. În momentul în care eu cânt, mă transform. Simt atâta energie în mine, atâta bucurie, încât sufletul meu cântă! Nu ai nimic de pierdut dacă te apuci de cântat! În stilul tău, cu vocea ta. Este magnific sentimentul și te încurajez să cânți! Împărtășește ritmul tău special cu ceilalți!

Al patrulea obicei este acela de a râde. M-am născut veselă. Mama îmi spune mereu că eram cea mai zâmbăreață și cea mai fericită bebelusă din spital. Iubesc să râd. Chiar l-am trecut pe lista criteriilor personale pentru partenerul meu de viață! Este vital să mă facă să râd în fiecare zi! Îți doresc să râzi în fiecare zi și observă cum te simți. Eu mă simt vie atunci când râd!

Voi încheia lista mea cu obiceiul care mi-a luat și mie mult timp să-l pun în practică – să te ierți pe tine mai întâi și apoi pe ceilalți. Iertarea este magică atunci când reușești să o faci din suflet. Chiar dacă acum nu ești încă capabil/ă să te ierți pe tine, îti doresc ca în 2017 să-ți pui un obiectiv personal să înveți să te ierți. E mult mai ușor să îi ierți pe ceilalți!

Însă pe tine? Pe tine, cel care ești cel mai bun prieten al tău/ cea mai bună prietenă a ta, de ce nu poți să te ierți?

Sigur poți, dacă vrei! Pentru că atâta timp cât continui să crezi că ai greșit, că ești vinovat/ă și că meriți să suferi pentru greșelile făcute, nu o să poți să aduci iubirea acolo unde e nevoie cel mai mult – în inima ta.

Deci TE IARTĂ și IARTĂ TOT!

Te îmbrățișez cu mare drag,

MS

PS: Articol apărut în MoodMag

Lasă un comentariu aici

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Vrei să lucrăm împreună?

Transformational coaching program

Este un program intensiv de coaching de grup cu durata de 14 săptămâni care te va elibera de convingeri limitative și blocaje emoționale. Dacă amâni ceea ce este important pentru tine, dacă nu ai timp, focus sau energie, nu știi ce vrei cu adevărat și nu ai încredere în tine, atunci acest program este pentru tine. Fiecare săptămână include o sesiune de coaching de grup, 5 lecții video și teme zilnice de transformare (de luni până vineri).