Clipe de fericire…

iulie 5, 2017

Motto: “Fericirea nu este un dar de la zeu, ci aparține celui care își folosește posibilitățile în mod optim.” (Aristotel)

După Aristotel, fericirea apare ca urmare a derulării unei activități.

Pe scurt, viața activă este secretul fericirii și împlinirii.

Iată o veste foarte bună de la Aristotel: chiar nu suntem victimele stărilor noastre psihice (care sunt predominant negative uneori) și nici ale mediului în care trăim.

Eu am propria percepție despre ce este fericirea pentru mine, este formată din momentele simple de viață pe care le trăiesc în liniștea familiei mele și în armonie cu mine!

Și am fost curioasă să aflu ce pareri au cititorii mei de pe Facebook.

În continuare sunt răspunsurile lor întrebarea mea: „Ce este fericirea pentru tine?”

Am să încep listarea răspunsurilor cu un bărbat și voi încheia tot cu un bărbat:

1. Fericirea pentru mine este atunci când pot să ajut pe cei din jurul meu… însă în special când ajutorul meu îi face la rândul lor fericiți…(Alex K.)

2. Fericirea penru mine, dragă Mihaela, este o decizie….eu am decis odată și pentru totdeauna că voi fi fericită indiferent de circumstanțe… (Liliana R.)

3. Fericirea pentru mine este să văd bucurie și multă iubire în jurul meu. (Elena C.)

4. Starea de „a fi „. (Mădălina M.)

5. Dificil de cuprins în cuvinte ! E acea stare de împlinire…. zâmbești și ai tot zâmbi, faci ceva și ai tot face, cânți și ai tot cânta. E lacrima furată la apusul zilei, zâmbetul din zori de zi. Sunt fluturii în stomac când îți privești copilul sau / și omul drag. E frenezia lucrului făcut din pasiune. E pacea cu tine și cu cei din jur. E dorința de a face bine pentru ceilalți. E ceea ce sunt cu gândul la ce aș putea fi. Fericirea sunt eu în zori de zi sau apus de zi cu sufletul plin de ieri, de azi. (Dana S.)

6. E starea aceea minunată în care te simți util, împlinit făcându-i pe cei din jurul tău să se simtă iubiți! (Vasilica C.)

7. Fericirea constă în momente banale, însă de esență ca atunci când: soțul aspiră fără să îi ceri asta, când îți cumpară un borcan de dulceață preferat și îți spune că e la reducere, când copilul îți lasă un bilet pe masă cu o inimă desenată stâlcit, când soacra îți trimite dovlecei pane calzi pe autobuz cu socrul, când mama te sună și îți spune că ți-a calcat câteva cămași …. momente neprețuite, pure lângă cei dragi … așa simt eu fericirea … (Dalia B.)

8. Pentru mine Fericirea este o stare de recunoștință / gratitudine și liniște sufletească. Din fericirea mea lipsesc sentimente de genul îngrijorare, frică, vinovație. (Teodorița A. S.)

9. Pacea minții, linişte interioară. (Ana- Maria M.)

10. Fericirea mea este zâmbetul celor din jur ( care-l „provoacă” pe al meu. (Daniela D.)

11. Eu sunt fericită atunci când reușesc să fiu congruentă, chiar dacă mai am, ca fiecare, scurte momente de ”alunecare” înapoi, în vechi obiceiuri, însă se întâmplă din ce în ce mai rar și mai puțin. Pas cu pas, uneori cu efort, alteori doar cu inspirație, însă întotdeauna cu perseverență am reușit să pun de acord ce spun, cu ce simt, cu ce fac. Am pierdut pe drum niște prieteni, am câștigat alții, am avut îndoieli și ezitări, însă la sfârșitul zilei, acum sunt cu adevărat Fericită. Asta nu înseamnă că nu îmi mai doresc nimic, ci doar că acum dorințele sunt în acord cu cine sunt eu cu adevărat, nu cu ceea ce credeam că vrea lumea să fiu, ca să mă accepte. (Gabriela I.)

12. Fericirea pentru mine? Greu de definit în cuvinte…Are prea multe înțelesuri.. să plecăm de la premisa ce simt eu când sunt fericită? Trăiesc o stare interioară de un bine ce nu are margini, o trăire ce nu poate fi exprimată în cuvinte, ceva care mă face să zbor și să mă simt ușoară ca un fulg, ce îmi da tăria să trec munții, să merg determinată pe cărări nemaiștiute, să fac alegeri bune, să zâmbesc mie însumi in suflet însă și tuturor, să întâlnesc oameni minunați, să prețuiesc momente speciale ale vieții, să imi iubesc aproapele și familia, să fiu recunoscătoare celor ce m-au ajutat și să ajut inedit și eu, să mă simt bine când le spun celorlalți că sunt țăran, lișeancă chiar, când cineva mă întrebă „Ești fata lui Valeriu și Aurica?”

Când merg în cimitir și sărut crucea de pe mormântul bunicului, când termin de pus cartofi sau porumb și sărut glia, când miros trandafirii din grădina casei, când îmi văd bunica de 91 de ani care încă mă comandă, când îl iau în brațe pe fratele meu cu care nu m-am certat niciodată, când îmi strâng ca o cloșcă fetițele gemene la piept și ele îmi spun „Mama, te iubesc! Ești cea mai bună mamă din lume!” Când aștept cu mare dor în inimă și suflet să apară acasă soțul veșnic plecat din cauza activității profesionale, când îi văd mâinile muncite însă e plin de satisfacție de muncă care o face, când fac lucruri mărunte care le face plăcere celor din jur, când mă încăpățînez să îi fac să zâmbească și pe cei mai pesimiști sau bolnavi, când un copil străin mă ia de mână și îmi spune”mama”.

Când un vârsnic îmi ia mâinile și cu lacrimi în ochi îmi spune „Sa vă dea Dzeu sănătate!” , când mă opresc din drum și dau o bucată de pâine călătorului obosit, când mă trezesc dimineața și cântă păsărelele și întreaga natura le însoțește în straie de sărbătoare, când soarele, vântul, ploaia si astrele îmi fac ziua și seara plăcută, când mă uit fascinată în șemineu la magia focului în serile de iarnă cu o bucată de pita caldă în mână, când miros fânul proaspăt cosit vara, când merg desculț prin iarbă sărutând înainte mama-planetă, când privesc munții, când mă trezesc și seara când adorm, când mă rog Creatorului și îi mulțumesc pentru toate darurile primite. Toate sunt crâmpeie de fericire, momente pe care mă încăpățânez să le păstrez mai mult, care mă determină să caut cu ardoare altele, sunt o grămadă de stări de bine ce nu ajung cuvintele să le descriu. Sunt diferite…colorate…așa cum mă scol dimineață și mă uit în oglindă spunând „Sunt fericită!” iar seara când îmi asez capul pe pernă spun „Am fost oare destul de bună azi să fac fericiți pe alții și pe mine?” Să fii fericit este să încerci să îi faci pe alții fericiți și ai nevoie de așa puține lucruri mărunte să faci asta…

Eu sunt fericită că sunt sănătoasă, când îi văd pe cei din jur fericiți, când știu că mâine începe o nouă zi și o iau de la capăt trăind fericirea și dând din fericirea mea celor din jur! Această trăire e cum vrem noi să o vedem de mică, mare, unică sau inepuizabilă ca resursă…totul stă în noi în concordanță cu mediul din jur…și ceea ce semeni culegi! O zi fericită vă doresc de ziua când azi la Victoria e Festivalul Toaca..unic în țară.. iar dacă doriți să adăugați un gram de fericire vă învit la Centrul de copii rezidențiali și vârstnici din orașul Victoria unde sunt un biet psiholog. Ei intr-adevăr au nevoie de fericire! O zi minunata vă doresc! (Laura Angela D.)

13. O rază de soare… Un câmp cu maci, ca tot e vară…..Un lan de floarea soarelui…. Zâmbetul copiilor mei…..o casă la țară…. mirosul pâinii coapte în cuptor…asta e fericirea, fericirea pentru mine. (Maricela C.)

14. Fericirea pentru mine cuprinde starea de echilibru între mine, familie, profesie, atunci când toate se împletesc. Când reușesc să aduc în viața mea acea pace și împlinire sufletească. (Daniela L.)

15. Fericirea pentru mine înseamnă: o floare, un zâmbet, o împlinire, o faptă bună, un ajutor, o zi cu soare, o ploaie bună și să nu uit de cafeaua de dimineața. (Virginia P.)

16. Fericirea pentru mine este starea de echilibru interior și bunăstarea familiei! (Ely B.)

17. Frumusețe, sănătate și tinerețe. (Ludmila T.)

18. Am reușit să fiu fericită pentru simplu fapt că trăiesc, că mă pot bucura de viață în fiecare zi și că pot fi recunoscătoare pentru toate lucrurile, evenimentele si stările frumoase din viața mea. Ascultându-te, aplic în fiecare zi trei obiceiuri pentru a-mi îmbunătăți modul de viața: 1. Recunoștința; 2. Să trăiesc plenar (ador exemplul fluturelui); 3. Să fiu curioasă în fiecare zi ce îmi oferă viața. În cazul meu funcționează! Fericirea până la urma este o stare care se află în gena noastră, astfel depinde doar de noi dacă o activăm sau nu. Mulțumesc! (Persida P.)

19.  Fericirea o citesc în fiecare zi în ochii copilului dat de bunul Dumnezeu și cred că oferind la rândul meu iubire către tot ce mă înconjoară primesc o fărâmă din fericirea veșnică! (Ana Maria I.)

20. Fericirea e în fiecare dintre noi. Doar să o simțim. (Daniela R.)

21. Este acea stare de împlinire, dusă până la extaz, exuberanță. Să ne ajute DUMNEZEU la cât mai multe astfel de trăiri. Tuturor. (Alina F.)

22. Fericirea este să facem numai lucruri bune atât cât putem și să nu cerem nimic in schimb. (Aurelia R.)

23. Fericirea = liniște sufletească! (Rodica N.)

24. Cred că fericirea e în strânsă legătura cu iubirea! (Alexandra A.)

25. Fericirea este o decizie. (Ramona K.)

26. Liniște, pace sufletească, sănătate, familie, prieteni adevărați! (Georgeta F.)

27. Clar, nu înseamnă același lucru pentru fiecare dintre noi. Pentru mine, fericirea înseamnă să rezonezi cu propria viața. Să reușesc să-mi construiesc o viață împlinită. (Florentina F.)

28. A dărui din suflet. (Maria D.)

29. Fericirea e o stare sufletească liniștită doar de noi depinde cât de mult iubim! (Monica S.)

30. Fericirea este un sentiment minunat!!! Iubirea aste țelul nostru suprem !! (Doina C.)

31. Când te trezești dimineața zâmbind, când te uiți în oglindă și zâmbești, când îi privești pe cei dragi și zâmbești, când zâmbetul ți-e răsplatit cu zâmbet… atunci ești fericit! (Ruxandra S.)

Las în loc de concluzie gândurile unui bărbat:

„Fericirea este o stare de grație ne-permanentă în care gândurile, emoțiile și acțiunile sunt acordate pe aceiași frecvență.” (Dragoș L.)

Citește cu atenție aceste gânduri din suflet și scrie-mi ce observi.

Îți doresc să fii cu adevărat fericit/ă!

MS

Lasă un comentariu aici

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Vrei să lucrăm împreună?

Transformational coaching program

Este un program intensiv de coaching de grup cu durata de 14 săptămâni care te va elibera de convingeri limitative și blocaje emoționale. Dacă amâni ceea ce este important pentru tine, dacă nu ai timp, focus sau energie, nu știi ce vrei cu adevărat și nu ai încredere în tine, atunci acest program este pentru tine. Fiecare săptămână include o sesiune de coaching de grup, 5 lecții video și teme zilnice de transformare (de luni până vineri).