Ce câștigi dacă ai curajul să te iubești pe tine? 3 beneficii.

februarie 23, 2018

Motto: „Curajul înseamnă să ai puterea să te ridici și să vorbești. Curajul înseamnă, de asemenea, să te așezi și să asculți.” (Winston Churchill)

Cu acest motto în gand, scriu de zor la a treia mea carte “Curajul de a mă iubi. Călătoria de la <Sufăr, deci exist!> la <Mă bucur, deci exist!>”… Și vreau să împărtășesc azi cu tine care sunt 3 beneficii pe care le ai ca femeie, dacă ai curajul să te iubești pe tine așa cum ești, cu bune și cu rele.

Primul beneficiu este vulnerabilitatea. Când te iubești pe tine, afli că vulnerabilitatea ta este un punct forte. A fi vulnerabil este de fapt un act de iubire față de sine. A fi vulnerabil înseamnă să fii autentic!

“Da, sunt vulnerabilă!” La 40 de ani am acceptat că sunt o femeie vulnerabilă. Lecția de viață prin care am acceptat a fost extrem de dureroasă și prefer să nu o descriu în noua mea carte. Este o rană recentă care abia a început să se vindece în mine.

Visez ca într-o zi să scriu o carte în care să prezint pe larg experiențele mele de viață care m-au durut cu adevărat. Pănă atunci, pot să spun că acum respir cu adevărat și mă simt eliberată de o mare povară.

Pe de o parte, această lecție este una grea. A fi vulnerabil este uman!

Ai emoții negative, sentimente devastatoare, simți durere.

Te desparți de un om drag.

Ești trădat și trădezi la rândul tău ca să te răzbuni.

Minți sau ești mințit.

Ai încredere în cineva. Ești dezămagit de anumiți oameni.  

Pe de altă parte, afli că ești o ființă umană care simte plăcere și e normal să fie așa. Te îndrăgostești nebunește. Iubești fără să te mai gândești la tine. Trăiești fiecare clipă în prezent. Accepți că nu ești perfect.

Și tu ești vulnerabil, indiferent dacă ești femeie sau bărbat. Reflectează la tine. În acest moment al vieții tale, indiferent care este acela, accepți în inima ta, în sufletul tău, că ești vulnerabil/ă?

Dacă da, te felicit! Ești pe drumul cel bun. Dacă nu, scrie de ce-ți respingi vulnerabilitatea. Îti recomand cu drag cartea „Darurile imperfecțiunii” scrisă de Brene Browne pentru a înțelege și mai în profunzime vulnerabilitatea.

Al doilea beneficiu este integritatea personală. În ultimii 4 ani mi s-a pus la încercare integritatea de numeroase ori, atât ca femeie în viața personală cât și în cea viața profesională. Ambele situații sunt provocatoare pentru că este atât de ușor să cazi în cealaltă extremă. Conștiința mea este cea ce m-a făcut să îmi mențin integritatea pentru că este una dintre valorile mele personale. Cum o să mă mai privesc eu în ochii dimineața, dacă mă trădam pe mine? Ce reacție voi avea când merg la oglindă și îmi pun întrebările de conștientizare: Cine sunt? Ce vreau să fac cu viața mea?

Nu știu cum e să privești integritatea cu ochii de bărbat, însă  prin ochii mei de femeie, a fost o imensă provocare. M-am felicitat când am citit cartea lui Kelley Kosow cu titlul „Avantajul integrității.” Conștiința mea avea dreptate! Cu ea urma să dau ochii în fiecare dimineață!

O altă persoană care m-a marcat în tribulațiile mele legate de integritatea personală este Geshe Michael Roach. Când am participat la prima întâlnire cu el și am aflat cele 10 principii pentru o viață împlinită, m-am liniștit.

Orice ai face, tu ești responsabil de viața ta! Ia aminte care este topul celor 10 principii preluate de la Geshe Michael Roach pe care mi le-am asumat sa le respect:

1.Protejează viața.

2. Respectă lucrurile altora.

3. Respectă relațiile altor persoane.

4. Spune adevărul.

5. Spune lucruri care aduc oamenii împreună.

6. Vorbește cu blândețe.

7. Spune doar lucruri semnificative.

8. Fii fericit când alții obtin ceea ce își doresc.

9. Arată compasiune față de cei care au necazuri.

10. Lucrează să înțelegi de unde vin lucrurile cu adevărat.

Conștiinta mea funcționează în favoarea mea! Da!

Al treilea beneficiu este armonia interioară, necesitatea de a fi aliniat cu valorile tale personale, principiile tale de viață, nevoile tale, limitările tale și granițele tale. Știam că armonia este o lege universală, însă nimeni nu m-a învățat cum să o pun în aplicare pentru mine.

De aceea, atunci când am avut curajul să mă iubesc, sa mă accept și să mă respect așa cum sunt, am primit răspunsul din interiorul meu referitor la valorile mele, la misiunea mea personală, la viziunea mea pentru viața mea.

De fapt viața mea se împarte în două perioade /etape cruciale:

1) Viața mea până la 35 de ani, timp în care am căutat într-una să aflu cine sunt și ce menire am pe lumea asta.

2) Viața mea după ce am conștientizat cine sunt cu adevărat, când mi s-a ridicat practic vălul de pe ochi, când m-am trezit la Realitate cu R mare, când am acceptat că sunt o mică părticică dintr-un tot.

Acum, vă invit să reflectați la viața voastră.

Cum stai cu vulnerabilitatea?

Ești în acord cu integritatea ta?

Trăiești armonia în interiorul tău?

Vă doresc să descoperiți avantajele și beneficiile pe care vulnerabilitatea, integritatea și armonia interioară le pot aduce în viața voastră de zi cu zi.

Să aveți un weekend liniștit alături de cei dragi!

Mihaela Stroe

 

Lasă un comentariu aici

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. Mihaela am 42 de ani și tot ce am înțeles până acum din viață este ca vârsta aduce înțelepciunea cu ea si asta mă face să nu mă simt tristă ci ba din contră să mă bucur căci de acum începe viața să își arate frumusețea.
    Te am ascultat astăzi și mă bucur că te am descoperit.Ma bucur ca in viata mea a apărut încă o persoană de la care mă pot inspira.
    Îți mulțumesc.
    Cu drag Mirela

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Vrei să lucrăm împreună?

Transformational coaching program

Este un program intensiv de coaching de grup cu durata de 14 săptămâni care te va elibera de convingeri limitative și blocaje emoționale. Dacă amâni ceea ce este important pentru tine, dacă nu ai timp, focus sau energie, nu știi ce vrei cu adevărat și nu ai încredere în tine, atunci acest program este pentru tine. Fiecare săptămână include o sesiune de coaching de grup, 5 lecții video și teme zilnice de transformare (de luni până vineri).