[Audio] „Armele” tale pentru a avea FOCUS pe TINE

066a8f4

Motto: „Omenirea este asa cum este. Problema consta nu in a o schimba, ci in a o cunoaste.” (Gustave Flaubert)

Vreau sa iti atrag atentia ca inregistrarea audio pe care o impartasesc cu tine astazi pe blog te poate inspira pe viata...

Mai ales daca esti o persoana care inca nu si-a gasit vocatia.

Am acceptat invitatia de a raspunde intrebarilor lui Doris Lupu, realizarea emisiunii “Oameni pentru oameni” pentru ca stiu, pe pielea mea, ce inseamna sa iti cauti menirea.

Iata linkul catre inregistrarea audio care dureaza 52.47 minute:

https://soundcloud.com/alin-ghizasan/oameni-pentru-oameni-mihaela-stroe

Multi oameni cu care ma intalnesc si lucrez direct imi spun lucruri precum:

„Citesc carti. Ascult audiobook-uri. Merg la conferinte, traininguri….si nu reusesc sa pun in practica tot ce am acumulat pana acum.”

“Chiar vreau sa fiu un adevarat profesionist in meseria mea de avocat….insa nu ma pot concentra. Sunt distras din toate partile si abia ma adun in fiecare zi sa fac ceva si pentru mine”.

“Sunt la o rascruce in viata mea, parca s-a oprit tot in loc… si nu reusesc nimic sa duc la bun sfarsit, eu care toata viata am rezolvat tot si… pentru toti in jurul meu.”

Exista, cu toate aceste stari descrise de oameni, un mod/un instrument pe cat de puternic, pe atat de simplu – care sa rezolve toate neajunsurile de mai sus. 

focus red word and conceptual target with arrow reflect on white background

Se numeste FOCUS.

Din interviul meu de mai sus vei afla cateva idei concrete despre cum eu, personal, m-am focusat pe ceea ce este important pentru mine.

In plus, voi inregistra un nou video zilele acestea despre ce provocari au oamenii cand vine vorba despre vocatia lor, visele lor si mai ales, despre cum pot sa ii ajute pe alti oameni.

Insa, pentru ca saptamana asta am pornit-o cu lectiile de viata invatate de la Leonardo da Vinci, doresc sa o inchei cu o „vorbă” pe care el o spunea inca din 1480:

“Asa cum fiecare imperiu se destrama, asa fiecare minte care este divizata in multe directii, se va zapaci si isi va pierde vigoarea”.

Asadar, sa iti pastrezi FOCUSUL pe ceea ce faci si pe ceea ce vrei in fiecare zi, face diferenta.

Spre exemplu, decat sa citesti 100 de carti in 6 luni…citeste o carte.

Ia o idee din carte si pune-o in practica.

Mergi la un curs, ia o tehnica din acel curs si pune-o in practica pana ajungi la maiestrie. Apoi treci la alta tehnica.

Lipsa de concentrare din secolul 21 este provocarea tuturor oamenilor. Pentru ca ea inseamna lipsa de FOCUS.

Si…lipsa de FOCUS inseamna ca nu esti constient de TINE.

Iata ce afirmam in cartea mea “In Armonie cu Mine!” la pagina 44: 

A fi constient inseamna in primul rand sa fii atent la TINE si in al doilea rand sa iti focalizezi CURSORUL ATENTIEI asupra momentului prezent.

Sunt doua lucruri care conteaza pe lumea asta pentru declansarea energiei creatoare (energie pentru a te concentra pe tine, energie pentru a face lucruri, energie pentru a aplica cunostintele in practica, etc.):

INTENTIA (setarea intentiei se face pe baza puterii gandurilor)

si 

ATENTIA (emotiile cu care sunt investite gandurile tale).

Intentia si atentia constienta sunt „armele” tale pentru a avea FOCUS pe TINE.

Pe scurt, FOCUSUL tine de atitudinea ta fata de tine, fata de gandurile tale si emotiile tale.

Nu te speria daca ACUM nu ai focusul pe TINE pe care ti-l doresti.

Poti incepe sa ai focus pe 3 lucruri simple:

positive-thinking-b

Focuseaza-te pe gandurile si emotiile TALE pozitive;

hash_interactive_be_curious_blog-1200x750

– Focuseaza-te pe a fi curios (sa afli lucruri noi despre tine, despre altii, despre viata);

Freedom woman happy and free open arms on beach at sunny sunset. Beautiful joyful elated woman looking up smiling by the ocean during summer holidays vacation. Pretty multiracial Asian Caucasian girl.

Focuseaza-te pe entuziasmul TAU (acolo unde iti pui entuziasmul, acolo vin impreuna la pachet intentia si atentia, deci energia ta creatoare). Entuziasmul este impulsul motivational care TE pune in miscare si Te ajuta sa-ti urmaresti scopul in viata. Daca stii care este scopul TAU in aceasta viata!

Fizicianul sco­tian Appleton, castigator al Premiului No­bel, a plasat entuziasmul la baza descoperirilor sale, afirmand chiar ca „entuziasmul este mai important chiar decat aptitudinile profesionale“.

Lasa-mi un comentariu mai jos despre cum stai cu focusul tau si ce provocari intalnesti in acest moment.

Cu mare drag,

MS

P.S. – O sa revin in zilele urmatoare cu video-ul promis pentru a afla ce provocari au oamenii cand vine vorba despre visele lor si mai ales, despre cum pot sa ii ajute pe alti oameni.

Si iti mai dau inca o data linkul catre interviul meu:

https://soundcloud.com/alin-ghizasan/oameni-pentru-oameni-mihaela-stroe

>