[Articol] Ai curajul sa fii tu insuti!

august 4, 2016

Screen Shot 2016-08-04 at 13.38.13

 

Motto: “Acest curaj, atat de intim, se sprijina pe 3 ancore: A invata sa te iubesti; A indrazni sa te respecti; A-ti asuma riscul autoresponsabilizarii.” (Jacques Salome, in cartea „Curajul de a fi tu insuti”)

Vorbesc foarte des cu clientele mele in sesiunile noastre de coaching este curajul de a fi tu insuti.

Am ales sa pun in introducerea gandurilor mele catre tine spusele lui Jacques Salome pentru ca ma ghideaza intotdeauna, asemeni unui “far luminos”, sa nu ma abat de la cele 3 “ancore” cand lucrez cu ele. Iti recomand din suflet cartea sa din imaginea de mai jos.

curajul-de-a-fi-tu-insuti-arta-de-a-comunica-constient_1_fullsize

Pentru a te iubi pe tine, inceteaza orice critica la adresa ta. Din toate experientele mele cu clientele mele in programele de coaching, cea mai apriga lupta a unei persoane este cea cu criticul interior.

Nici nu iti poti imagina cat de puternic este acest critic interior. Iar pe langa puterea enorma pe care o are, este si foarte consecvent. Si nu se opreste niciodata…Lupta este continua in mintea noastra!

0-9315735-07_03_keeping_your_inner_critic_at_bay

Pentru a te respecta pe tine, inseamna sa iti dai voie sa inveti si sa evoluezi.

Iata 5 sugestii pe care sa le pui in practica pentru a te sprijini pe tine sa ai energia necesara pentru a-ti spune din tot sufletul “fac mereu tot ceea ce imi sta in puteri”:

-Mediteaza cat mai des (eu am ales Metoda Silva pentru meditatie si imi aduce foarte mult sprijin pentru starea mea de armonie interioara, iti recomand cu mare drag cartea de mai jos);

mare_Autocontrolul_prin_metoda_silva_memo

-Fa exercitii in natura (alege ceea ce ti se potriveste si pune-le in practica cat mai des);

-Fa exercitii de relaxare, ideal ar fi zilnic;

-Foloseste vizualizarea creativa, pentru a-ti imagina ceea ce iti doresti;

-Citeste si studiaza cat mai multe carti legate de iubirea de sine.

Pe toate le pun in aplicare pentru ca ma iubesc pe mine si pentru ca imi doresc enorm sa ma respect si sa ma sprijin pe mine pentru a ma mentine pe calea evolutiei continue.

greseli

Pentru a-ti asuma riscul autoresponsabilizarii, fa greseli si invata din greselile tale si din esecuri, fara sa te blamezi inutil. Toti oamenii gresesc. Nu am gasit pana acum om care sa nu fi gresit fata de el insusi si fata de ceilalti.

Atunci cand treci printr-un esec, fii bland cu tine si coreleaza esecul cu situatia prin care ai trecut, nu cu persoana ta.

Ai puterea sa analizezi situatia, sa observi cu blandete unde ai gresit si sa afli ce lectie de viata poti sa extragi de acolo.

Mergi mai departe, bineinteles iubindu-te pe tine si avand curajul sa fii TU!

Si te invit sa ma urmaresti pe canalul meu de YouTube, unde am emisiunea “Momente de luciditate”, unde vei gasi oameni adevarati care au avut curajul de a fi autentici si sa traiasca viata la maxim, asa cum vor ei!

Te imbratisez cu mare drag,

MS

PS: Multumesc din suflet Catalina Oprea (redactor sef), pentru ca fac parte din „familia” editoriala a revistei Femeia.

Acest articol a fost publicat ca rubrica Explorator din revista Femeia (editia August 2016)

13918938_10157277530610008_59958067_o

 

 

 

 

 

Lasă un comentariu aici

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Vrei să lucrăm împreună?

Transformational coaching program

Este un program intensiv de coaching de grup cu durata de 14 săptămâni care te va elibera de convingeri limitative și blocaje emoționale. Dacă amâni ceea ce este important pentru tine, dacă nu ai timp, focus sau energie, nu știi ce vrei cu adevărat și nu ai încredere în tine, atunci acest program este pentru tine. Fiecare săptămână include o sesiune de coaching de grup, 5 lecții video și teme zilnice de transformare (de luni până vineri).