Ai curaj sa fii pe primul loc in viata ta?

octombrie 12, 2015

succes-curaj-jpf

Motto: “Ai curaj atunci cand te ridici in picioare si vorbesti. Ai curaj de asemenea si atunci cand stai jos si asculti.” (Winston Churchill)

De cele mai multe ori, in discutiile cu oamenii, observ cum NU au curaj sa se puna pe primul loc in viata lor. 

Unul dintre ei imi spunea: “Daca intotdeauna ne-am pune pe primul loc, atunci cei mai multi din jurul nostru ne vor pune pe noi in viata lor chiar si pe ultimul loc.” Ce scuza buna ne-am gasit!

Sa cautam cu atentie in interiorul nostru si sa vedem ce alte scuze mai gasim: copiii sunt mai importanti decat mine, partenerul e mai important decat mine, parintii sunt mai importanti decat mine, jobul este mai important decat mine, etc.

Fii-cu-curaj-sterge-ti-ochii-adesea-300x300

Atentie! 

A fi pe primul loc in viata ta nu inseamna nici sa fii egoist, nici sa ii neglijezi pe cei la care tii.

A fi pe primul loc in viata ta inseamna sa meditezi la tine, la nevoile tale, la principiile tale, la obiectivele tale personale.

A fi pe primul loc in viata ta inseamna sa fii in deplina armonie cu tine, sa ai pacea mintii si linistea sufletului tau.

Si mai inseamna sa faci un efort constient sa-ti asumi responsabilitatea 100 % pentru tot ceea ce alegi sa experimentezi atata timp cat esti pe acest pamant.

Inseamna sa ai curaj sa faci ceva cu viata ta.

Viata se scurteaza sau se lungeste in functie de curajul persoanei respective”, spunea Anais Nin, scriitoare americana de origine franceza recunoscută pentru jurnalele sale intime incepute la 11 ani si pe care le-a continuat pana la 45 de ani.

Are mare dreptate!

sa-traiesti-este-un-act-de-curaj

Iata 5 actiuni pe care le face o persoana care este pe primul loc in viata sa si care este responsabila 100% de calitatea vietii sale:

1. Face ceea ce „trebuie” facut. NU se inlatura de la greutati, daca si-a stabilit un tel il duce pana la capat.

2. Este de incredere. Iti este usor sa comunici cu o altfel de persona pentru ca este sincera cu ea insasi (nu se minte frumos cum se mint 99 % din oamenii de pe aceasta planeta), stie de vrea si de ce vrea si poti avea incredere maxima in ea.

3. Este responsabila de actiunile sale si nu da vina pe altii. Este atat de usor sa dai vina pe altii. Insa doar prin aceasta actiune te situezi sub linia vietii, nu deasupra ei cum se situeaza invingatorii. 

4. Isi foloseste propria gandire, propriile principii de viata si isi asuma consecintele actiunilor sale. Fiecare om are propria sa gandire, doar ca de multe ori uita de ea si foloseste gandirea altora. Si dupa ce face acest lucru si nu ii iese (nici nu are cum pentru s-a ghidat dupa mintea altuia), foloseste aceasta scuza pentru a nu-si asuma consecintele.

5. Isi exercita disciplina personala, controlul mental si stapanirea de sine. Cand stii cine esti, ce potential ai, ce vrei sa faci cu viata ta, beneficiezi de toate resursele, cunostintele, abilitatile tale. Prin disciplina personala, control mental si stapanire de sine poti lua foarte usor decizii pozitive pentru a-mi imbunatati viata ta. Ai putere personala!

f7

Acum, te provoc sa reflectezi la urmatoarele intrebari:

Ai curajul de a-ti transforma viata?

Ai curajul de a fi in armonie cu tine?

Ai curajul de a fi pe primul loc in viata ta?

Ai curajul de a-ti lungi viata?

Ai curajul sa te iubesti neconditionat pe tine?

Daca ai raspuns afirmativ la 3 din cele 5 intrebari, te astept cu mare drag in 20 octombrie la Sibiu si in 29 octombrie la Bucuresti, la mini-conferinta mea “In Armonie cu Mine!” pentru a primi si alte intrebari existentiale care te vor inspira sa-ti incepi calatoria spre sinele tau adevarat.

Iata linkul unde te poti inscrie: https://www.mihaelastroe.ro/workshop-in-armonie-cu-mine/

Retine: De cele mai multe ori credem ca ceilalti sunt raspunzatori de fericirea noastra, de bucuria noastra, de armonia noastra, de succesul nostru, de implinirea noastra. 

Insa sa stii ca doar o singura persoana este responsabila de felul cum tu ai ales sa-ti traiesti viata.

TU. Acea persoana esti TU.

Ce alegi?

Nepasare?

Sau sa fii pe primul loc in viata ta?

Cu mare drag, 

MS

Lasă un comentariu aici

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Vrei să lucrăm împreună?

Transformational coaching program

Este un program intensiv de coaching de grup cu durata de 14 săptămâni care te va elibera de convingeri limitative și blocaje emoționale. Dacă amâni ceea ce este important pentru tine, dacă nu ai timp, focus sau energie, nu știi ce vrei cu adevărat și nu ai încredere în tine, atunci acest program este pentru tine. Fiecare săptămână include o sesiune de coaching de grup, 5 lecții video și teme zilnice de transformare (de luni până vineri).