Ți-am dat un deget, acum îmi iei toată mâna!

septembrie 5, 2020

Motto: „Este foarte dificil să faci binele. Toată viața mi-am pus întrebarea: “Care este cel mai bun mod de a-i ajuta pe oameni?” Și am văzut că dacă într-o zi li se dă hrană, a doua zi le este din nou foame, deoarece stomacul este o gaură care nu se umple niciodată și care cere în fiecare zi…” (Omraam Mikhaël Aïvanhov)

Am învățat foarte greu lecția de viață transpusă de Omraam în cuvintele de mai sus.

Am avut nevoie de aproximativ 42 de ani pentru a o învăța.

Și știi de ce?

Pentru că de mică mi s-a inoculat că sunt menită să ajut oamenii.

Și i-am ajutat prin traininguri, prin conferințe, prin sesiuni de coaching, prin cele două cărți scrise „În Armonie cu Mine!” și „Fii pe primul loc în viața ta! Ghid practic de autocunoaștere”, prin întâlniri față în față și prin multe alte moduri pe care acum nu mi le mai amintesc.

Am reținut întrebarea lui Omraam: „Care este cel mai bun mod de a-i ajuta pe oameni?”

Și m-am gândit la ea mult.

Așa am conștientizat că nu pot fi de folos nimănui dacă fac totul să-i ajut pe oameni și să uit de mine și de nevoile mele.

Și am mai conștientizat că dacă îi dai unui om un deget, îți va lua toată mâna!

Se pare că unii așteaptă ca altcineva să facă totul în locul lor.

Dacă sunt bolnavi, mereu să fie altcineva care să urmeze dieta X sau să ia tratamentul prescris de doctor. Nu ei!

Dacă sunt în depresie, nu ei sunt de vină că au ajuns acolo, ci altcineva (mai precis cineva apropiat din familie).

Dacă sunt într-o relație toxică și sunt nefericiți, așteaptă până când partenerul pleacă sau îi înșală pentru că nu au curajul să spună ce simt sau să plece din relație când lucrurile nu mai corespund așteptărilor.

Întâlnesc des în sesiunile de coaching această așteptare nerealistă… să le spun eu lor ce să facă, ce decizii să ia când sunt într-un impas și în ce direcție să-și ducă viața lor.

Iar când îi încurajez să răspundă la diverse întrebări de conștientizare (am pus 50 de exerciții de conștientizare în cartea „În Armonie cu Mine!”), se uită la mine contrariați și așteaptă să răspund eu la ele în locul lor.

Doar pentru asta te plătim, nu-i așa!

Chiar nu-i așa!

Sunt plătită pentru că eu am curajul să fiu stăpâna vieții mele și să fiu pe primul loc în viața mea (așa cum scriu în a doua carte „Fii pe primul loc în viața ta! Ghid practic de autocunoaștere”).

Am tot curajul din lume și această determinare pentru că știu următoarele…

Dacă eu nu-mi respect nevoile mele, dorințele mele, principiile mele, criteriile mele personale, nu pot să ajut pe nimeni să fie pe primul loc în viața sa.

Pentru că oamenii au nevoie de exemple reale de viață, nu doar de cărți.

Au nevoie de ființe umane reale, care reușesc chiar să facă ceea ce ei nu pot în acest moment.

Însă în momentul în care ai un model, un mentor, un om care a reușit să fie pe primul loc în viața sa sau să fie stăpânul vieții lui, cum îmi place să spun, ai credința interioară că poți și tu.

Vino și tu la webinarul meu gratuit din 9 septembrie 2020, ora 19.00, să afli povestea mea despre cum am reușit să mă pun pe primul loc în viața mea și să-mi creez timp pentru mine.

Înscrie-te aici:

https://bit.ly/2ESvWoJ

Te aștept cu drag la webinar.

Dr. Mihaela Stroe

Lasă un comentariu aici

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Vrei să lucrăm împreună?

Transformational coaching program

Este un program intensiv de coaching de grup cu durata de 14 săptămâni care te va elibera de convingeri limitative și blocaje emoționale. Dacă amâni ceea ce este important pentru tine, dacă nu ai timp, focus sau energie, nu știi ce vrei cu adevărat și nu ai încredere în tine, atunci acest program este pentru tine. Fiecare săptămână include o sesiune de coaching de grup, 5 lecții video și teme zilnice de transformare (de luni până vineri).