Sunt din 2006 implicata in proiectul Euroconcurs unde ofer pregatire individuala si training pentru toate etapele concursurilor europene EPSO.
Pregatire pentru crearea profilului si motivatiei EPSO
Pregatire Curriculum Vitae si a motivatiei: in functie de profilul oricarui candidat si de competitia pentru care aplica scot in evidenta punctele forte, cunostintele, experienta si abilitatile profesionale, adica "the best selling points". Daca esti interesat/a de coaching individual pentru evaluarea CV-ului si redactarea motivatiei pentru aplicatia online EPSO (in limba engleza) ma poti contacta la adresa de email: stroe.mihaelaliliana@gmail.com sau in pagina de Contact.
Iata intrebarile la care trebuie sa raspunzi pentru crearea motivatiei EPSO:
- Experience: How is your education and training relevant to this particular profile? How do you phrase this paragraph to convince you have the “right” educational background? What are your subjects, thesis that interest them?
- Interest: Why did you decide to apply for European Institutions or agencies? Why a public service? Why this particular public service? Why this profile in this public service? Why is this appealing for you? Why now in your career?
- Your contribution to the EU: What specific contribution do you think you could make to the work of EU? What is the role you would like to play? What particular strengths would you bring to your work? Why are they needed?
- Strengths: What are two of your main achievements? What is the process you went through and the positive outcomes? Did you play a leading role or decisive contribution? What was it? What did you learn from them?
Pregatire pentru testele de pre-selectie
- Verbal reasoning: Teste care verifica abilitatea ta de comunicare.
- Numerical reasoning: Teste care verifica abilitatea ta de calcul numeric.
- Abstract reasoning: Teste care verifica capacitatea ta de gandire abstracta/logica.
- Situational Judgment: Teste care vizeaza comportamentul si atitudinea ta fata de munca prin identificarea cu anumite situatii de lucru (jn urma acestui test ti se creaza un profil psihologic care te insoteste la Centrul de Evaluare de la Bruxelles).
Pregatire pentru Centrul de Evaluare de la Bruxelles
- Case study in the chosen field of competence: Este un eseu scris care iti testeaza cunostintele din domeniul in care ai aplicat, abilitatile de analiza si sinteza, abilitatile de comunicare scrisa.
- Structured interview: Un interviu fata in fata cu specialisti in resurse umane pentru a-ti evalua motivatia, personalitatea, punctele forte si slabiciunile, planurile de cariera.
- Oral presentation: Prezentarea in fata unor evaluatori a unui anumit subiect pentru a-ti testa abilitatea de a comunica intr-o maniera persuasiva.
- Group exercise: Exercitiu realizat impreuna cu alti candidati in care evaluatorii se focuseaza pe evaluarea celor 8 competente care sunt cerute de EPSO.
Pregatire individuala pentru interviul final de recrutare
Pregatire individuala pentru interviul final de recrutare: prin simulari si filmarea performantei ofer o pregatire temeinica a tuturor aspectelor comunicarii eficiente cu viitorul angajator (atat la nivel verbal cat si nonverbal). Te pot pregati intr-un mod profesionist pentru a raspunde la toate tipurile de intrebari in contextul interviului fata in fata.
Testimoniale de la clienti:
"Lucrez in HR de aproape zece ani si experienta de a colabora cu Mihaela mi-a aratat inca o data ce bine este sa ai un specialist care sa te sprijine. Am aplicat pentru un job la una dintre institutiile europene si am stiut imediat ce am inceput sa colaboram ca am un partener care intelege mecanismele acestui sistem si care stie cum sa puna in evidenta experienta mea. Mihaela a facut ca aplicatia mea sa fie consistenta, la obiect si atractiva. In plus, abilitatile ei de coach, m-au ajutat pe mine sa fiu mai increzator si sa ma simt confortabil de-a lungul acestui proces. Multumesc, Mihaela!" G.T.
"Cursul pentru pregatire EPSO a fost foarte intensiv, deoarece: a) am primit sfaturi practice despre cum aplicam competentele noastre in viata reala; b) am invatat multe lucruri, respectiv: care sunt testele care se dau la competitiile EPSO, cum sa ne planificam timpul de invatat pentru CBT, cum sa intocmim motivatia necesara inscrierii in concurs. In plus, am primit acces gratuit la platforma la e-learning, unde pot exersa testele si ma pot evalua pe baza rezultatelor. Echipa formata din dna Dr. Stroe, dl. Ghizasan si dl. Carstoiu este devotata cursantilor si ajuta in mod real persoanele care doresc o cariera intr-o institutie europeana.
Eu am beneficiat si de pregatirea individuala. Sesiunea de coaching cu Dr. Stroe m-a ajutat sa descopar ca in viata nu trebuie sa-mi impun lucruri, atunci cand creierul meu simte nevoia de pauza, de relaxare si sa fiu prezenta in viata mea prin actiuni pe care sa le fac pentru mine. Experienta traita in timpul sesiunii de coaching a fost una foarte utila si importanta pentru mine. Modul in care dna Stroe a pus intrebarile m-au facut sa constientizez singura starea de “degradare” interioara in care ma afundam. Pentru mine dansa reprezinta un model in viata si a fost omul potrivit la timpul potrivit. Recomand cu caldura participare la sesiunile de coaching si la webinariile ei, deoarece este o resursa umana fara epuizare, iar avantajul pentru persoana instruita este enorm." L. H.
"Testul de preselectie CBT a fost pentru mine, inainte de a participa la cursul organizat de Euroconcurs, o gramada de fascicule ale unei carti, asezate intr-o ordine aleatorie pe o masa. Dupa intalnirea cu cei trei traineri (echipa Euroconcurs este formata din dna Dr. Stroe, dl. Ghizasan si dl. Carstoiu ), am reusit sa asez capitolele in ordine, sa le gasesc o logica si de acolo sa pornesc in a-mi construi un mod de abordare a intregului test. Cursul mi-a dat jaloane, m-a facut sa inteleg asteptarile celor ce se ocupa de selectia personalului pentru institutiile europene, am inteles ce se asteapta de la un candidat la testul de preselectie: pragmatism, exactitate si bun simt in abordarea situatiilor.
O parte importanta a aplicatiei online este motivatia ce trebuie scrisa. Mihaela mi-a pus la dispozitie un set de intrebari care sa ma ajute in scrierea acesteia. De fapt, sunt intrebari grele, la care, pentru a raspunde, a trebuit sa imi clarific mie ce vreau si de ce vreau sa reusesc la testul de preselectie. Dupa ce am parcurs intrebarile din suportul de curs, am reusit sa construiesc puzzle-ul ce imi da imaginea a ceea ce vreau. Valoarea acelor intrebari consta in faptul ca am reusit sa imi clarific eu mie ce imi doresc, am reusit sa-mi structurez gandurile. Apoi, scrierea motivatiei a fost „floare la ureche”." Sorana Rotta