IMG_1969

Motto: „Daca nu iti dezvolti inteligenta nonverbala si nu intelegi comportamentul celui din fata ta, inseamna ca nu ai o afacere!” (Dr. Mihaela Stroe)

Cine este Mihaela Stroe? 

  • Doctor in sociologie
  • Expert inteligenta nonverbala (pasiunea mea)
  • Speaker motivational si antreprenor
  • Autor de materiale educationale
  • Sotie si mama

Traiesc cea mai mare parte a timpului intre doua orase, Bucuresti si Sibiu, insa de rezultatele muncii mele se bucura oameni din toata lumea.

Mi-am creat in 2002 propria companie, Acta Nonverbal, care este specializata in dezvoltarea inteligentei nonverbale la nivel international.

Fiind pasionata inca din anul 3 de facultate de domeniul comunicarii nonverbale (pe atunci nu era nici o informatie in limba romana despre acest subiect), am creat primul blog romanesc dedicat acestui domeniu www.nonverbal.ro in anul 2008 si revista online in limba engleza care te invata cum sa iti dezvolti inteligenta nonverbala, Nonverbal Magazine.

Dupa aproape 10 ani de studiu, mi-am finalizat doctoratul in sociologie, mai precis in domeniul psihologiei sociale avand ca specializare comunicarea nonverbala aplicata in contextul interviului pentru pozitii de middle si top management. Tema tezei mele de doctorat este Persuasiunea prin artefacte (vestimentatie): dimensiuni sociologice si psihologice si poti citi rezumatul ei aici.

Pe langa titlul de doctor si definitivatul in educatie (ca profesor- am urmat 5 ani Liceul Pedagogic „Matei Basarab” din Slobozia/ Ialomita), am urmat si un Master in Comunicare si Opinie Publica la Universitatea de Sociologie si Asistenta Sociala din Bucuresti/Romania si la Universitatea din Trieste/Italia, Stiintele Comunicarii, unde am studiat in profunzime domeniul comunicarii nonverbale.

In urma experientei mele de peste 12 ani in domeniul comunicarii nonverbale si a contactul direct in training, coaching si speaking cu mii de oameni, am creat in 2013 o metoda simpla pentru citirea rapida a oamenilor care se numeste „ABC-ul Inteligentei Nonverbale” si are 3 pasi:

Autocunoastere (sa ma cunosc pe mine cat mai bine cum comunic la nivel nonverbal);

Baza (comportament nonverbal de baza, adica cum comunica nonverbal persoana din fata mea, ce semnale nonverbale predomina si in ce contexte apar);

Congruenta si consistenta (daca ele exista intre ce spun prin cuvinte si ce arat prin semnale nonverbale, care au ca rezultat credibilitatea unei persoane).

Sunt implicata in diverse proiecte stiintifice de cercetare in colaborare cu Universitatea din Bucuresti si IIC University of Technology, unde sunt Panel Expert si Honorary Professor in domeniul stiintelor sociale.

Am scris numeroase articole de specialitate pentru mass media din Romania si am fost invitata la diverse emisiuni TV pentru a vorbi despre secretele comunicarii nonverbale. Am sustinut diverse prezentari stiintifice si cursuri dedicate inteligentei nonverbale atat in Romania cat si in Europa.

In 2010 prestigioasa revista Forbes Romania a prezentat munca mea cu titlul “Training a la FBI- O romanca si-a construit afacerea folosind tehnicile agentilor FBI”, iar in 2012 am fost aleasa de aceeasi revista prestigioasa printre cei 101 romani de success datorita business-ului meu inedit.

Colaborez din 2003 cu fostul agent FBI, Joe Navarro,  fondatorul diviziei de Analiza Comportamentala din cadrul FBI, in prezent profesor emerit la Academia FBI si Universitatea din Tampa, Florida.

Am tradus in limba romana cartea scrisa de Joe Navarro „What Every BODY is Saying- A guide of an Ex- FBI agent for speed reading people sub denumirea „Secretele comunicarii nonverbale- Ghidul unui fost agent FBI pentru citirea rapida a oamenilor” (aparuta la editura Meteor Press).

Din 2003, Joe si cu mine discutam periodic cum putem sa ii ajutam pe oameni sa isi dezvolte inteligenta nonverbala.

Si cireasa de pe tort este ca Joe a vizitat si a sustinut conferinte de doua ori in Romania pana acum: prima data in 2009.

Si a doua oara in 2012, cand Joe a sustinut conferinta „Negociind pentru viata si afaceri„, impreuna cu Gary Noesner, fondatorul Departamentul de Negociere din cadrul FBI.

Prin urmare, sunt singurul roman pregatit personal de Joe Navarro in analiza comportamentala folosind tehnici FBI, cu specializare in detectarea minciunii si inselatoriei.

In anul 2015 am publicat prima mea carte, „In Armonie cu Mine!” si am creat programe educationale pe care le impartasesc atat online pe canalul meu de YouTube cat si in cadrul intalnirilor fata in fata cu clientii mei.

Cred cu tarie urmatoarele: „Daca omul nu este constient ca el este responsabil de propria evolutie, tu nu poti face nimic!

Ma poti urmari aici pe:

– LinkedIn Pagina Profesionala: https://ro.linkedin.com/in/mihaelalilianastroe

– Facebook Pagina Profesionala (unde comunic in limba romana): https://www.facebook.com/MihaelaStroePhD

– Facebook Pagina Nonverbal Magazine (unde comunic in limba engleza): https://www.facebook.com/Nonverbal.roMagazine

– Twitter: https://twitter.com/stroemih

– Google Plus: https://plus.google.com/u/0/117318064817825789966/posts

– Instagram: https://instagram.com/stroe.mihaela/

Lasă un răspuns